Hyppää sisältöön

Kujalankatu rakennetaan osana Vt 12 Lahden eteläinen kehätie -hanketta

Julkaistu 28.04.2020

Lahden kaupunki ja Väylävirasto ovat sopineet Kujalassa, valtatien 4 itäpuolella, sijaitsevan Kujalankadun rakentamisen sisällyttämisestä Vt 12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen toteutukseen. Kujalankatu on hankkeessa toteutettavan Vanhanradankadun suora jatke, joka yhdistää Kujalan eritasoliittymän nykyiseen katuverkkoon (kartta).

Kujalankatu on Lahden kaupungin katuyhteys, jonka kaupunki rahoittaa kokonaisuudessaan. Uusi Kujalankatu tasaa Kujalan eritasoliittymän liikennevirtoja ja mahdollistaa täysipainoisen maankäytön kehittyvällä Kujalan teollisuus- ja logistiikka alueella.

Rakentaminen maastossa on parhaillaan käynnistynyt ja tavoitteena on Kujalankadun avaaminen liikenteelle vuoden 2020 lopussa. Kadun rakentamisesta vastaa Skanska Infra Oy osana VALTARI allianssin työlaajuutta.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylä, puh. 029 534 3600, [email protected]
Kaupungininsinööri Jukka Lindfors, Lahden kaupunki, puh. 050 559 4139, [email protected]
Vastaava työnjohtaja Timo Takala, VALTARI-allianssi, puh. 050 437 0647, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt12letke    

www.facebook.com/vt12letke

www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)

 

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen. 

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta