Hyppää sisältöön

Joensuun ratapiha: Sulkuniemen alikulkusillan urakka käynnistyy

Julkaistu 14.1.2021 8.00

 

Väyläviraston ja Joensuun kaupungin Joensuun ratapihan parannushanke etenee. Ratapihan eteläpäässä, Sulkuniemessä, aloitetaan uuden alikulkusillan rakentaminen viikolla 2 (tammikuu 2021). Urakoitsijaksi on valittu Savon Kuljetus Oy.

Joensuun huonokuntoinen ratapiha tullaan uudistamaan nykypäivän vaatimusten ja liikennöintitarpeiden mukaisesti vuosien 2020-2023 aikana. Hankkeella parannetaan ratapihan toimintavarmuutta ja junaliikenteen täsmällisyyttä.

Ratapihan eteläpäässä sijaitsevassa Sulkuniemessä on tällä hetkellä kaksi ratasiltaa. Uusi silta rakennetaan uutta liikenteenhoitoraidetta varten kahden olemassa olevan ratasillan väliin. Työt aloitetaan kuluvalla viikolla. Nykyiset kaksi ratasiltaa säilyvät jatkossakin henkilö- ja tavaraliikennejunien käytössä. Uuden sillan päämateriaali on betoni ja se valetaan paikallaan neljän porapaalun varaan.

”Liikenne on katkaistu Sulkuniementie alikulun kohdalla koko urakan ajan. Ajoneuvo-, pyörä- ja jalankulkuliikenne pääsee kulkemaan normaalisti raiteiden yli esimerkiksi Kuhasalontieltä”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastolta.

Urakka valmistuu toukokuun 2021 loppuun mennessä.

lisätietoja:

Jetro Matilainen,projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 050 505 1513, [email protected]  

seuraa hanketta:

Hankkeen verkkosivu: https://vayla.fi/joensuun_ratapiha

Hankkeen Facebook-sivu: https://www.facebook.com/joensuunratapiha/


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.