Hyppää sisältöön

Hessundinsalmen siltahankkeen tiesuunnitelma hyväksytty – rakentamisen valmistelu käynnistyy

Julkaistu 23.11.2022 15.20

 

Hessundinsalmen uuden sillan rakentamisen mahdollistava tiesuunnitelma hyväksyttiin marraskuun alkupuolella.

”Hessundinsalmen alueella työt aloitetaan marras-joulukuun taitteessa. Tarvittavien maa-alueiden haltuunoton jälkeen ensimmäisiä näkyviä töitä ovat puuston poisto ja valmistelevat työt, kuten johtosiirrot sekä työmaayhteyksien että työmaatukikohdan perustaminen”, kertoo projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.

Kalakoulun eritasoliittymän rakentaminen ja Hessundinsalmen uuden sillan työsillan ja sekä maatukien rakentaminen käynnistyvät suunnitelmien mukaan vuonna 2023.

”Ensi kesä tulee olemaan rakentamisen osalta erittäin vilkas, sillä tavoitteena on saada Kalakoulun eritasoliittymä ja uusi Hessundinsalmen silta käyttöön jo vuonna 2024”, Wikström täydentää. 

Rakentamista varten tarvittavien alueiden haltuunotto käsitellään Maanmittauslaitoksen järjestämässä maantietoimituksessa 24.11.2022.


Kutsu maanmittaustoimitukseen:
https://www.maanmittauslaitos.fi/kuulutukset/mmlm7999332022

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]

Seuraa hanketta:
Hankkeen kotisivut: www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen

Facebook: https://www.facebook.com/ravsundhessund/

 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävän teollisuuden HCT-kuljetukset. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta