Hyppää sisältöön

Helsinki–Riihimäki-ratahanke: Louhintatöitä uudella tulevalla Radanvarsitiellä viikolla 9

Julkaistu 23.2.2024

Helsinki–Riihimäki-ratahankkeessa on aloitettu yksityisteiden rakentaminen ja siirtäminen Purolan ja Jokelan välillä, mikä mahdollistaa tulevaisuudessa lisäraiteen rakentamisen nykyisten yksityisteiden kohdalle. Nyt louhittava alue sijaitsee rakenteilla olevan Radanvarsitien alueella.

Radanvarsitien alueella louhitaan kalliota yksityistien siirtämiseksi lisäraiteiden tieltä.

Helsinki–Riihimäki-ratahankkeen toisessa vaiheessa rakennetaan lisäraiteet Purolan ja Nuppulinnan välille. Lisäraiteet tulevat sijoittumaan nykyisen raiteen molemmin puolin, ja myös tiejärjestelyt tulevat muuttumaan yksityisteiden osalta.  

Järvenpään ja Tuusulan alueella sijaitsevan Radanvarsitien siirto on aloitettu tammikuussa. Puiden kaato ja kantojen poisto on saatu päätökseen. Viikolla 9 alkavat louhintatyöt rakenteilla olevan Radanvarsitien osuudella, karttakuvassa näkyvällä alueella. 

Louhinta-alue sijaitsee tulevan Radanvarsitien alueella.

 

Louhintatyöt alkavat maanantaina 26.2. ja kestävät arviolta torstaihin 29.2. asti. Töitä tehdään kello 7-17.30 välisenä aikana.  

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa tärinä- ja meluhaittaa alueen asukkaille ja alueella liikkuville.  

Lisätietoja hankkeesta:  
Väylävirasto: Riitta Parviainen, projektipäällikkö, [email protected], puh. 0295 34 3034  
Piia Jokihaara, projekti-insinööri, [email protected], puh. 029 534 3038 

Seuraa hanketta:  
https://www.facebook.com/hkiriihimaki  
https://vayla.fi/helsinki-riihimaki  

Helsinki–Riihimäki-ratahankkeessa luodaan edellytykset sujuvammalle liikenteelle Suomen vilkkaimmin liikennöidyllä rataosuudella, pääradalla. Hanke toteutetaan kolmessa vaiheessa, joista ensimmäisen rakentaminen on käynnissä vuosina 2016–2024 ja toisen vuosina 2021–2028. Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama.