null
null Asiakaspalvelun ajankohtaiset lokakuussa

Asiakaspalvelun ajankohtaiset lokakuussa

Julkaistu 30.10.2019

Lokakuussa puhuttavat kelikamerat, aurausviitat, kanavien ja kanavasiltojen sulkeutuminen sekä lehtikelin tuomat haasteet rataliikenteelle.

Miksi kelikameran kuva ei näy?

Kelikamerat on tarkoitettu ensisijaisesti tieliikenteen seurantaan ja talvihoidon toimenpiteiden suunnitteluun. Kansalaisilla on itselläänkin mahdollisuus seurata sään vaihtelua kelikameroista eri alueilla, esimerkiksi pidempää automatkaa suunnitellessa. Kelikameroiden kuva jaetaan avoimena datana, joten kuka tahansa voi myös hyödyntää näitä omilla nettisivullaan. Kaikki palvelut, joissa kelikameroiden kuvaa tarjotaan eivät siis välttämättä kuulu Väylälle ja nämä palautteet tulisi ohjata aina kyseiselle palveluntarjoajalle, jonka sivuilla kelikamerakuvat on jaettu.

Yksittäisen kelikameran kuvat voivat tilapäisesti puuttua laitteiden rikkoutumisen, tietoliikennehäiriön tai huoltotöiden vuoksi. Tiesääasemat ja kelikamerat ovat herkkiä laitteita, jotka rikkoutuvat helposti. Teiden talvikunnossapitäjät, jotka käyttävät laitteita päivittäin, havaitsevat vian usein nopeasti, mutta korjaaminen saattaa toisinaan kestää pitkäänkin.

Lisää tietoa kelikameroista: Usein kysyttyä kelikameroista (linkki)

Kysymyksiä aurausviitoista?

Aurausviitat ilmestyvät teiden varsille syksyllä ennen talven tuloa. Väylän ohjeistuksen mukaan valta- ja kantateillä on käytettävä muovisia viittoja. Muualla viitat voivat olla myös puusta tehtyjä. Urakoitsija päättää muovisten ja puisten viittojen välillä tilanteen mukaan. Muovisten oranssien keppien näkyvyys on hieman parempi kuin puisten. Lisäksi muoviset viitat voidaan uusiokäyttää.

Hoitourakoitsija keräävät keväisin pois ne aurausviitat, jotka löytävät. Valitettavasti aurausviitat kohtaavat paljon ilkivaltaa, näitä irrotellaan ja heitellään ojiin ja metsiin. Viittojen joutuessa väärään kohtaan, on vaarana, että ensimmäisen lumituiskun tullen tie aurataan väärästä kohtaa.

Kuvituskuva: Aurausauto tiellä, lunta pöllyää

Aiotko vielä veneillä tai siirtää veneesi toiseen paikkaan talveksi?

Huomioithan, että osa itsepalvelukanavista suljetaan lokakuun lopussa. Tarkista täältä kanavien tilanne: Kanavien ja siltojen aukioloajat (linkki)

Miten syksy vaikuttaa radanpitoon?

Puista putoavat lehdet aiheuttavat haasteita rautatieliikenteelle ja radanpidolle. Puiden lehdet ajautuvat tuulen mukana radalle ja kasautuessaan muodostavat öljymäisen kerroksen, jonka vuoksi radasta tulee liukas. Lue lisää siitä, miten ongelmaa pyritään ennaltaehkäisemään: Syksy aiheuttaa haasteita radanpidolle ja rautatieliikenteelle (linkki)