Hyppää sisältöön

Pääjohtaja Wihlman: Väylävirastolla on ollut hyvä vuosi

Julkaistu 17.12.2020

Päättyvä vuosi on ollut monella tavalla poikkeuksellinen, mutta Väyläviraston vuoteen 2020 on mahtunut paljon positiivisia asioita, myönteistä kehitystä ja onnistumisia, kirjoittaa Väyläviraston pääjohtaja Kari Wihlman.

Pääjohtaja Kari Wihlman.

Väylävirasto on tänä vuonna saanut lisärahoitusta lukuisten uusien rata-, tie- ja vesiväylähankkeiden suunnitteluun ja rakentamiseen. Vuonna 2020 onkin käynnistynyt 22 uutta väyläverkon kehittämishanketta. Tällä hetkellä on käynnissä 43 kehittämishanketta eri puolilla maata.

Koronapandemia ei ole vaikuttanut väylien kunnossapitoon eikä työmaidemme aikatauluihin. Tänä vuonna on valmistunut useita liikennehankkeita, osa jopa reilusti etuajassa. Lisäksi olemme saaneet perusväylänpitoon ja väylien korjauksiin huomattavan lisärahoituksen, jota osoitettiin etenkin maanteiden päällystämiseen.

Marraskuussa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan johtama parlamentaarinen ryhmä julkaisi Liikenne12-suunnitelman luonnoksen, joka toteutuessaan tuo liikenneverkkojen suunnitteluun pitkäjänteisyyttä ja uudenlaista suunnitelmallisuutta. Liikenne12-suunnitelman luonnoksessa esitetään myös perusväylänpidon rahoitustason nostoa 1,4 miljardiin euroon vuodessa vuodesta 2025 alkaen, mikä antaa meille hyvät toimintaedellytykset tulevina vuosina.

Kun Liikenne12-suunnitelma on hyväksytty, alkaa pitkäjänteinen työ liikennejärjestelmän suunnittelun ja kehittämisen parissa. Me Väylävirastossa olemme aloittaneet valmistautumisen suunnitelman toimeenpanoon ja käynnistäneet sekä keskipitkän aikavälin investointiohjelman että tulevien vuosien suunnitteluohjelman laatimisen.

Toivotan kaikille Väyläviraston asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja muille sidosryhmille rauhallista joulunaikaa ja oikein hyvää uutta vuotta 2021!

Kari Wihlman
Väyläviraston pääjohtaja

Luitko jo nämä?

Väylähankkeiden vuosi – mitä on menestystarinoiden takana?

Pisin päällystysohjelma viiteentoista vuoteen ja muita vuoden kohokohtia

Asiakaspalveluun 70 000 yhteydenottoa - palautteissa korostuivat teiden päällysteet

Yhä kattavampaa tietoa väyläverkosta avoimena datana