Hyppää sisältöön

Yhteistyöllä lisää kävelyä ja pyöräilyä -seminaarikiertue syksyllä 2018

Aika: 11.09.2018-30.10.2018

Kävely ja pyöräily ovat nousseet viime vuosina vahvasti liikkumisen keskiöön Suomessa ja maailmalla. Hyviä esimerkkejä suunnitteluun on haettu Hollannista, mutta yhä vahvemmin suunnittelijoiden päät ovat kääntyneet pohjoismaihin hyvien kävelyn ja pyöräilyn edistämiskäytäntöjen perässä. Suomesta on kehkeytymässä vähintäänkin naapuriensa veroinen pyöräilymaa, jossa moneen muuhun maahan verrattuna on nostettu vahvemmin esiin myös kävelyn roolia liikenteessä. 

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi keväällä 2018 Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman, johon on koottu 10 toimenpidekokonaisuutta kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi. Tavoitteena on kunnianhimoisesti lisätä sekä kävelyn että pyöräilyn matkoja 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan vahvaa yhteistyötä ja tahtotilaa.

Liikennevirasto toteuttaa syksyllä 2018 koulutuskierroksen ympäri Suomea yhteistyössä ely-keskusten, aluehallintovirastojen, maakuntien liittojen ja Kunnossa kaiken ikää -ohjelman kanssa. Yhteistyöllä lisää kävelyä ja pyöräilyä -seminaarikiertue starttaa Mikkelistä 12. syyskuuta. Lokakuussa samoista teemoista keskustellaan Jyväskylässä ja Vantaalla. Myöhemmin syksyllä kiertue päättyy Ouluun.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, miten eri toimijoiden yhteistyöllä, poikkihallinnollisesti edistetään kestävän liikkumisen olosuhteita ja tehdään omasta kunnasta ja alueesta kävelyn ja pyöräilyn edelläkulkija! Tilaisuudet on tarkoitettu erityisesti liikenteen, liikunnan ja kaavoituksen parissa työskenteleville, sekä muille sidosryhmille, jotka ovat tärkeässä roolissa kävelyn ja pyöräilyn edistämisessä. Tilaisuudet ovat maksuttomia, ja niitä järjestetään seuraavasti:

Itä-Suomen seminaari 12.9. Mikkelissä

Keski-Suomen seminaari 3.10. Jyväskylässä

Etelä-Suomen seminaari 4.10. Vantaalla

Pohjois-Suomen seminaari Oulussa

Tilaisuuksien ohjelmat löytyvät oheisten linkkien takaa. Pohjois-Suomen seminaarista seuraa lisää tietoa myöhemmin.

Lisätietoja:

Maija Rekola
Kestävän liikkumisen asiantuntija
+358 29 534 3058
[email protected]

Julkaistu 31.08.2018