Hyppää sisältöön

Vuoden 2016 Sillanrakentamisen Hyvä idea -tunnustus Ruukki Constructionille, Versowoodille ja Parmalle

Julkaistu 25.1.2017

Liikennevirasto jakoi vuoden 2016 Sillanrakentamisen Hyvä idea -tunnustuksen kolmelle yritykselle, jotka ovat kehittäneet elementeistä koottuja tyyppisiltoja. Palkitut yritykset ovat Ruukki Construction Oy, Versowood Oy ja Parma Oy. Tunnustus jaettiin Vantaalla Liikenneviraston järjestämillä Siltatekniikan päivillä keskiviikkona 25.1.2017.

Liikenneväylien rakentamisessa ja korjaamisessa on painetta liikennehaittojen pienentämiseen. Samanaikaisesti työn laadun täytyy pysyä hyvänä tai parantua. Yksi keino näiden tavoitteiden saavuttamiseen on teräksisten, puisten ja betonisten tyyppisiltojen kehittäminen entistä paremmiksi.

”Palkitut yritykset ovat tuoneet tienpidon markkinoille uusia nykyaikaisia tyyppisiltoja, joiden esivalmistusaste on hyvä ja ne voidaan asentaa nopeasti”, toteaa Liikenneviraston kehittämispäällikkö Antti Rytkönen.

Kestäviä ideoita, jotka säästävät aikaa ja rahaa

Palkitut yritykset hyödyntävät erilaisia innovaatioita silloissaan. Ruukin tyyppisilta (Easy Bridge) on elementeistä rakennettava betonikantinen liittopalkkisilta. Versowoodin tyyppisilta on taas liimapuinen elementtisilta. Parman tyyppisilta on jännitetty betoninen elementtisilta, jossa palkkielementtien päälle valetaan kansilaatta.

Kaikki tunnustuksen saaneet tyyppisillat on mitoitettu kestämään Suomen tieliikenteessä vuodesta 2013 lähtien sallittua 76 tonnin ajoneuvokalustoa. Muihin Euroopan maihin verrattuna Suomessa saa nykyään ajaa varsin raskaalla kalustolla. Tämä tarkoittaa, että myös siltojen tulee olla kestävää tekoa. Uusilla tyyppisilloilla on toteutettu jo lukuisia kohteita. Kilpailun tuomaristo olettaa, että näiden tyyppisiltojen käyttö liikennehankkeissa kasvaa.

Sillanrakentamisen Hyvä idea -tunnustus myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle yritykselle, jolla on idea, tuote tai palvelu, jota käytettäessä Liikennevirasto tai ELY-keskukset säästävät hankkeissaan selvää rahaa tai aikaa. Voittajan valitsee Liikenneviraston ja ELY-keskusten siltainsinööriverkko.

Silta-alan osaajat kokoontuvat kerran vuodessa Liikenneviraston Siltatekniikan päiville

Tunnustus jaettiin Liikenneviraston järjestämillä perinteikkäillä Siltatekniikan päivillä. Tilaisuutta vietettiin tänä vuonna Vantaan Break Sokos Hotel Flamingossa 24.-25.1.2017. Vuosittaisilla asiantuntijapäivillä käsitellään ajankohtaisia ja vaativia rakentamisen, kunnossapidon ja suunnittelun kysymyksiä.

Kysymyksiä oli ratkomassa lähes kolmesataapäinen joukko muun muassa suunnittelijoita, urakoitsijoita, materiaalitoimittajia, rakennuttajia sekä muita sillanrakennusalan toimijoita. Laajan infra-alan sisällä sillanrakennus muodostaa merkittävän erikoisalan, jolle tämä tapahtuma on suurimpia vuosittaisia kokoontumisia Suomessa. Kysytyn tilaisuuden käytännön järjestelyistä vastasi Betoniyhdistys Ry.

Lisätietoa

Antti Rytkönen,
kehittämispäällikkö, Liikennevirasto
etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.