Takaisin

VTS- ja väyläpäivä kokosi meriliikenteen ammattilaisia Turkuun 7.11.2013

VTS- ja väyläpäivä kokosi meriliikenteen ammattilaisia Turkuun 7.11.2013

Julkaistu 11.11.2013

Liikenneviraston alusliikennepalveluiden eli VTS-toiminnan sekä väylänpidon tiedotus- ja keskustelutilaisuus pidettiin torstaina 7.11.2013 Turussa, Auriga Port Centerissä. Tapahtumaan osallistui lähes 60 meriliikenteen ammattilaista, asiakasta ja yhteistyökumppania.

VTS- ja väyläpäivän avasi meriliikenteenohjauksen päällikkö Thomas Erlund, joka kertoi ajankohtaisista asioista Liikennevirastossa ja VTS-palveluissa. Aluepäällikkö Marko Reilimo kertoi uusista väylähankkeista ja ajankohtaisista asioista meriväylillä. Meriliikenteenohjauksen asiakaskyselyn tuloksia ja toimenpiteitä seminaariväelle avasi ylitarkastaja Mikko Turunen.

Maittavan lounaan jälkeen ylitarkastaja Atso Uusiaho esitelmöi jäänmurrosta ja yleisesti talvimerenkulusta sekä esitteli vanhoja, uusia ja valmisteilla olevia jäänmurtajia. Tämän jälkeen Länsi-Suomen meriliikennekeskuksen päällikkö Hanna Linjos-Maunula kertoi uudesta keskuksesta ja sen rakentamisesta, uudesta perustamispäätöksestä sekä merenkurkun TSS:n alueesta. Päivä päätettiin tutustumalla meriliikennekeskukseen ja vapaaseen keskusteluun.

Päivän aikana keskustelua herätti etenkin aikomus ottaa englanti viralliseksi VTS-kieleksi vuoden 2014 loppuun mennessä. Aie herätti tunteita molempiin suuntiin. Hyvänä ideana pidettiin englannin ottamista valtakieleksi, jolloin olisi mahdollista yhä käyttää suomea ja ruotsia tarpeen vaatiessa.

Myös LED-valojen käyttö poijuissa kirvoitti keskustelua. Valojen huono näkyvyys varsinkin talviaikaan koettiin ongelmalliseksi. LED-valolla varustettu poiju jäätyy helposti jään paineesta vinoon, koska LEDin tuottama lämpö ei riitä estämään jäätymistä ja sulattamaan kertynyttä jäätä ja lunta poijun päältä.

Lisäksi keskusteltiin tiedon kulusta eri tilanteissa.

Anna palautetta vesiväylistä ja turvalaitteista

Tilaisuudessa tiedusteltiin mahdollisuutta antaa palautetta väylistä ja turvalaitteista.

Liikennevirastolla on toiminnassa oleva palautelaatikko vaylatieto@liikennevirasto.fi. Merenkulun turvalaitteiden vioista voi ilmoittaa myös nettisivuiltamme löytyvällä lomakkeella (Linkki) tai puhelimitse numeroon 0800 181818.

Tilaa kauppamerenkulun väylien turvalaiteviat RSS-syötteenä

Kauppamerenkulun väylien turvalaiteviat on mahdollista saada RSS-syötteenä Liikenneviraston sivuilta tilaamalla. RSS-syötteet löytyvät täältä: http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/liikenneverkko/
vesivaylat_kanavat/turvalaitteet/turvalaiteviat
.

Päivän esitysmateriaalit


reaktionapit