Hyppää sisältöön

Vt5 Mikkeli–Juva: Päällystystyöt kuuluvat kesään

Julkaistu 6.7.2020

Valtatie 5:n rakennustyöt Mikkelin ja Juvan Vehmaan välillä ovat täydessä käynnissä kesäkuukausina. Uutta asfalttiakin tehdään entisten lisäksi puoli miljoonaa neliötä. Lomalaisille tietyöt näyttäytyvät kesäisin autojonoina ja erikoisen näköisinä, isoina koneina.

Auto kesäisessä maisemassa.

Viitostie kulkee Heinolasta Mikkelin kautta aina Sodankylään saakka. Sen varrella on monelle kesämatkailijalle tuttuja paikkoja ja nähtävyyksiä. Mikkelin seudulla vuosittainen matkailijamäärä on noin 330 000 ja loma-asuntojakin on lähes 30 000.  Mikkelin seudulta haetaan Miksei Mikkelin kehitysyhtiö Oy:n matkailujohtaja Maisa Häkkisen mukaan etenkin luonnonrauhaa, mökkilomia ja aitoja elämyksiä. Toreilla ja terasseilla on myös ollut vilkasta. 

– Kokonaisuudessaan matkailukesästä ei vielä voi sanoa mitään varmaa, mutta alkukesän vilkas kysyntä yllätti meidät. Heti koronarajoitusten purkamisen jälkeen matkailijat ja vapaa-ajan asukkaat lähtivät liikkeelle. Yrityksissämme on ollut paljon vilkkaampaa jo ennen juhannusta kuin normaalisti. Luonnollisesti toivomme, että tämä jatkuu läpi kesän ja pitkälle syksyyn, kertoo Maisa Häkkinen.

Viitostiellä heinäkuun alussa kiertotie käyttöön

– Liikenne kulkee Mikkelin ja Juvan välillä rinnakkaistiellä noin kymmenen kilometrin matkalla heinäkuusta alkaen, joten matka-aika pitenee kymmenisen minuuttia. Työmaalla tehdään muun muassa asfaltointeja ja rakennetaan useita siltoja, kertoo projektipäällikkö Harri Liikanen Väylävirastosta.

Maisa Häkkisen korviin ei ole valituksia matkailijoilta tietöistä kuulunut.
– Kannattaa varata runsaasti aikaa ja ottaa rennosti. Suosittelen myös pysähtymään matkan varrella useasti ja tutustumaan mielenkiintoisiin elämys- ja ruokakohteisiin ja vaikkapa poikkeamaan sivuteille nauttimaan luonnon rauhasta. Tärkeää ei ole vain määränpää vaan matkan teko!

Teiden päällystämisen supervuosi

Tänä vuonna päällystetään teitä huomattavasti enemmän viime vuoteen verrattuna.
– Viime vuonna maanteitä päällystettiin noin 1 700 kilometrin matkalta. Määrä oli historiallisen alhainen. Tänä vuonna päällystämme rutkasti enemmän. Tämän hetken arvioiden mukaan voimme päällystää noin 4 000 kilometriä", kertoo kunnossapito-osaston johtaja Magnus Nygård Väylävirastosta.

Nygård arvioi, että tällä päällystysmäärällä maanteiden korjausvelka ei kasva tänä vuonna. Päällystettyjen maanteiden korjaamiseen on tänä vuonna käytettävissä noin 200 miljoonaa euroa. Tästä noin 40 miljoonaa euroa kuluu päällystevaurioiden paikkaamiseen ja tiemerkintöjen uusimiseen.

Karttapalveluissa ajantasaista tietoa päällystystöistä

Väylävirasto on tehnyt verkkoon päällystystöistä kartan, jonne on koottu myös tietoa ELY-keskusten tämän vuoden päällystystöistä. Karttaa päivitetään päällystysohjelmien tarkentuessa.

Traffic Management Finlandin Liikennetilannepalvelusta tienkäyttäjät voivat tarkistaa milloin tahansa käynnissä olevat päällystystyöt muiden tietöiden ja häiriöiden ohella.

Kuva: Visit Mikkeli


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.