Takaisin

Vt 5 Päiväranta–Vuorela: Liikennejärjestelyt muuttuvat Päivärannassa, läppäsillan räminä loppuu

Vt 5 Päiväranta–Vuorela: Liikennejärjestelyt muuttuvat Päivärannassa, läppäsillan räminä loppuu

Julkaistu 31.7.2013

Päivärannan läppäsiltojen kiinteäksi muuttamisen ja Suosaaren siltojen ensimmäiset vaiheet valmistuvat ja liikenne ohjataan korjatuille silloille 1.–2.8.2013 välisenä yönä. Samalla päättyy läppäsillan ritiläkannen noin 50 vuotta kestänyt rämähtely.

Valtatien 5 pohjoisen suuntaan kulkeva liikenne käyttää jatkossakin läppäsillan itäpuolelle rakennettua kiertotietä, jonka jälkeen liikenne ohjataan Suosaaressa korjatulle itäiselle sillalle. Valtatien 5 etelään kulkeva liikenne ohjataan Suosaaren korjatulle itäiselle sillalle ja sen jälkeen itäisen läppäsillan paikalle tehdyn kiinteän betonikantisen sillan ylitse.

Korjatun Suosaaren sillan käyttöönoton myötä liikenteen sujuvuus paranee. Tielinjaus on parempi sillalle tultaessa ja raskaan liikenteen erikoisohjaus päättyy. Korjatulla sillalla on käytössä hiukan kavennetut ajokaistat, mutta raskas liikenne ohjataan normaalisti uloimmille kaistoille.

Kaistamuutosten jälkeen aloitetaan läntisen läppäsillan muuttaminen kiinteäksi ja Suosaaren läntisen sillan remontointi.

Syksyn aikana työmaalla tehdään viimeistelytöitä rinnakkaistiellä ja valtatie 5:llä. Elokuussa käynnistyy välillä Sorsasalo–Vuorela melukaiteiden asennustyöt ja Vuorelan eritasoliittymän viimeistely. Siltojen pinnoitus- ja viimeistelytyöt jatkuvat useammassa kohteessa.


reaktionapit