Takaisin

Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki: Viitostien liikenne siirretään kiertotielle Nuutilanmäellä

Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki: Viitostien liikenne siirretään kiertotielle Nuutilanmäellä

Julkaistu 04.09.2018

Viitostien liikenne siirretään Juvan Nuutilanmäen eritasoliittymän ja Siikakosken eritasoliittymän välillä, Raudanlahden risteyssillan kohdalla sillan ohi kulkevalle loivalle kiertotielle. Kiertotie otetaan käyttöön keskiviikkona 5. syyskuuta myöhemmin alkavan Raudanlahden risteyssillan rakentamisen vuoksi.

Sillan ohittavalle kiertotielle tulee pituutta noin kilometrin verran ja se on käytössä kevääseen 2019 asti. Nopeusrajoitus alueella on 60 kilometriä tunnissa.

Maanrakennustyöt Raudanlahden risteyssillan kohdalla alkavat sen jälkeen, kun liikenne on siirretty kiertotielle. Sillan rakentaminen aloitetaan siltakaivannon kaivuulla.

Linja-autopysäkit kiertotielle

Viitostiellä on Raudanlahden sillan kohdalla kaksi linja-autopysäkkiä, jotka siirretään työn ajaksi kiertotielle. Pysäkeille kuljetaan samalla tavalla kuin ennen kiertotiejärjestelyjä.

Lisätiedot


Projektipäällikkö Harri Liikanen, Liikennevirasto,
puh. 029 534 3007, harri.liikanen@liikennevirasto.fi


Projektijohtaja Harri Korhonen, Destia Oy,
puh. 0400 943 596, harri.korhonen@destia.fi
 

Hanke verkossa
 


Liikenneviraston hankesivut 
Lentokuvia hankkeen linjauksista, Flickr
Vt 5 Mikkeli–Juva Facebookissa
Liity hankkeen sähköpostilistalle

Valtatie 5 Tuppuralan ja Nuutilanmäen välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoliittyminä. Tie sijoittuu tällä osuudella pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki–Juva-osuuden muutossuunnittelu aloitettiin syksyllä 2017 ja osuuden rakennustyöt alkavat vuoden 2019 aikana. Osuuden Nuutilanmäki–Vehmaa parantamisen tavoitteena on saada myös tästä tiejaksosta suurelta osalta yhtä laadukas kuin Mikkeli–Nuutilanmäki. Vt 5 Mikkeli–Juva valmistuu pääosin vuonna 2020.


reaktionapit