null Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki: työt alkavat Huuhanahon alueella heti pääsiäisen jälkeen

Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki: työt alkavat Huuhanahon alueella heti pääsiäisen jälkeen

Julkaistu 28.03.2018
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Viitostien parannushanke Mikkelin ja Juvan välillä on edennyt maanrakennusvaiheeseen. Työt alkavat Mikkelin ja Juvan  rajalla Huuhanahossa heti pääsiäisen jälkeen tiistaina 3. huhtikuuta 2018.

Mikkelin Huuhanahon ja Rahulan välillä aloitetaan maanrakennustyöt, johon kuuluu muun muassa pintamaan poistoa ja louhintatöitä. Myös siltatöiden valmistelut alkavat Huuhanahon ja Tervasen eritasoliittymien välisellä osuudella. Louhintatyöt alkavat parin viikon kuluessa.

Liikennevalo-ohjaus töiden ajaksi risteäville teille

Pääosin uuteen tielinjaan rakennettava väylä näkyy liikenteelle lähinnä maanajon risteyskohdissa paikallisteillä. Nyt rakennettavan tielinjan risteäville Koskentaipaleen-, Särkimäen- sekä Kuvaalanteille tulee urakkaan liittyvä liikennevalo-ohjaus. Työnaikaiset liikennevalot asennetaan maanajon ja maantieliikenteen sujuvoittamiseksi.

Työt Mikkelin päässä alkavat 9. huhtikuuta Tuppuralan eritasoliittymässä, mikä tulee näkymään muun muassa muuttuneina kevyen liikenteen järjestelyinä Paukkulan alikulkukäytävän työhön liittyen.

Lisätiedot

Projektipäällikkö Harri Liikanen, Liikennevirasto, puh. 029 534 3007, [email protected]

Projektijohtaja Harri Korhonen, Destia Oy, puh. 0400 943 596, [email protected]
 
Hanke verkossa
 
liikennevirasto.fi/vt-5-mikkeli-juva
facebook.com/vt5mikkelijuva
Kuvia hankkeesta (Flickr)
 
Valtatie 5 Tuppuralan ja Nuutilanmäen välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoliittyminä. Tie sijoittuu tällä osuudella pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki–Juva-osuuden muutossuunnittelu aloitettiin syksyllä 2017 ja osuuden rakennustyöt alkavat vuoden 2019 aikana. Osuuden Nuutilanmäki–Vehmaa parantamisen tavoitteena on saada myös tästä tiejaksosta suurelta osalta yhtä laadukas kuin Mikkeli–Nuutilanmäki. Vt 5 Mikkeli–Juva valmistuu pääosin vuonna 2020.

Liitteet