Takaisin

Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki: Tuppuralan ja Visulahden välillä liikenne ohjataan öisin kiertotielle

Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki: Tuppuralan ja Visulahden välillä liikenne ohjataan öisin kiertotielle

Julkaistu 03.08.2018

Valtatie 5:llä Tuppuralan ja Visulahden välisellä tieosuudella puretaan kaksi kevyen liikenteen ylikulkusiltaa, minkä takia liikenne siirretään 6.–10.8.2018 välisenä aikana kiertotielle Launialaan. Työt pyritään saamaan valmiiksi mahdollisimman pian, joten tarve kiertotielle voi olla ennakoitua lyhyempikin.

Valtatie 5 on suljettu ja väliaikainen kiertotie on käytössä Tuppuralan eritasoliittymän ja Kinnarin eritasoliittymän välillä ainoastaan yöaikaan klo 23.00-05.00.

Opasteet ohjaavat kevyen liikenteen kiertoreitille (katso oheinen kartta).

Rakentaminen lähestyy Mikkelin keskusta-aluetta

Valtatie 5:n työmaa laajenee kohti Mikkeliä, mikä näkyy ja kuuluu myös asukkaille sekä muille tienkäyttäjille. Tuppuralan eritasoliittymän parannus ja Kinnarin uuden eritasoliittymän rakentaminen vaikuttavat alueella liikkumiseen merkittävästi vähintään vuoden ajan. Alueelle rakennetaan muun muassa yhdeksän uutta siltaa ja noin 3 kilometriä melusuojauksia.

Valmistelutyöt 13.8. alkavia louhinnan räjäytystöitä varten käynnistyvät 6.8. kallion porauksilla. Räjäytystöistä aiheutuu liikenteelle enintään 8 minuutin pysäytyksiä noin 1–3 kertaa päivässä. Pysäytyksiä ei tehdä ruuhka-aikoina klo 6.30-8.30 ja 14.30-17.30.

Louhintojen aktiivisin vaihe kestää ennakolta puoli vuotta. Louhintoja tehdään parannettavalla tieosuudella vaiheittain kaikkiaan noin 1,5 vuoden ajan.

 

Lisätiedot
Projektipäällikkö Harri Liikanen, Liikennevirasto, puh. 029 534 3007, harri.liikanen@liikennevirasto.fi


Hanke verkossa
liikennevirasto.fi/vt-5-mikkeli-juva
facebook.com/vt5mikkelijuva
Lentokuvia hankkeen linjauksista (Flickr)

Valtatie 5 Tuppuralan ja Nuutilanmäen välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoliittyminä. Tie sijoittuu tällä osuudella pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki–Juva-osuuden muutossuunnittelu aloitettiin syksyllä 2017 ja osuuden rakennustyöt alkavat vuoden 2019 aikana. Osuuden Nuutilanmäki–Vehmaa parantamisen tavoitteena on saada myös tästä tiejaksosta suurelta osalta yhtä laadukas kuin Mikkeli–Nuutilanmäki. Vt 5 Mikkeli–Juva valmistuu pääosin vuonna 2020.


reaktionapit