Takaisin

Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki rakennustyöt laajenevat kohti Nuutilanmäkeä

Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki rakennustyöt laajenevat kohti Nuutilanmäkeä

Julkaistu 08.06.2018

Kesän myötä Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki tien rakentaminen kiihtyy. Louhintatyöt alkavat myös hankkeen loppupäässä nykyisen Vt 5 läheisyydessä, Särkämäisen ja Tuhkalan välisellä alueella. Louhinnat uudella tielinjalla aloitetaan keskiviikkona 13.6. Räjäytystöiden vuoksi liikennettä joudutaan ajoittain pysäyttämään valtatie 5:llä. Pysäytykset ovat lyhytkestoisia.

Liikenteenohjauksen järjesteleviä töitä aloitetaan tekemään maanantaina 11.6. Järjestelyistä syntyy lyhyitä pysäytyksiä liikenteelle.
 
Louhintojen aikaan nopeusrajoitus tiellä alennetaan 50 km/h:iin. Muina aikoina nopeus valtatiellä on 80 km/h. Aamu- ja iltaruuhkien aikaan louhintoja ei tehdä eikä liikennettä pysäytellä. Räjäytyksiä tehdään maksimissaan 1–3 kpl päivässä.
 
Laaja työmaa näkyy mökkiläisten arjessa
 
Työt vaikuttavat myös alueen yksityisteihin, jotka kuitenkin ovat käytössä koko rakennushankkeen ajan. Särkämäisen levähdysalue poistetaan käytöstä, eikä kesäkahvila ole toiminnassa. Alue on urakoitsijan käytössä olevaa työmaa-aluetta.
 
Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki rakentamista tehdään jo laajalla alueella tielinjalla . Muistutamme työmaalla liikkumisen olevan kiellettyä kaikkien osapuolten turvallisuuden takaamiseksi.
 
Lisätietoja
 
Projektijohtaja Harri Korhonen, Destia Oy, puh. 0400 943 596, harri.korhonen@destia.fi
 
Projektipäällikkö Harri Liikanen, Liikennevirasto, puh. 029 534 3007, harri.liikanen@liikennevirasto.fi
 
Hanke verkossa
 
liikennevirasto.fi/vt-5-mikkeli-juva
facebook.com/vt5mikkelijuva

 
Valtatie 5 Tuppuralan ja Nuutilanmäen välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoliittyminä. Tie sijoittuu tällä osuudella pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki–Juva-osuuden muutossuunnittelu aloitettiin syksyllä 2017 ja osuuden rakennustyöt alkavat vuoden 2019 aikana. Osuuden Nuutilanmäki–Vehmaa parantamisen tavoitteena on saada myös tästä tiejaksosta suurelta osalta yhtä laadukas kuin Mikkeli–Nuutilanmäki. Vt 5 Mikkeli–Juva valmistuu pääosin vuonna 2020.


reaktionapit