Hyppää sisältöön

Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki: Liikenne Mikkelin Salonsaarentiellä katkaistaan eritasoliittymätöiden ajaksi

Julkaistu 22.08.2019

Maanantaina 26.8.2019 klo 7.00 suljetaan Mikkelin Launialassa Salosaarentien liikenneyhteys Hallankadun ja Pieksämäentien (Kt 72) eritasoliittymän välillä. Kinnarin eritasoliittymän rakennustöiden vuoksi yhteys pysyy suljettuna noin kaksi kuukautta. Vaihtoehtoinen kulkureitti on esitetty oheisen kartan mukaisesti.
 
Sulkeminen vaikuttaa paikallisbussien liikennöintiin
 
Töiden aikana yhteys Salonsaarentieltä valtatie 5:lle ja Pieksämäentielle on poikki. Kinnarin eritasoliittymässä tehtävät työt vaikuttavat myös paikallisliikenteen bussilinjojen 2 ja 3 kulkemiseen. Salosaarentien Hallankadun bussipysäkki ei ole käytössä. Korvaava pysäkki sijaitsee Launialankadulla. Myös kevyt liikenne ohjataan kiertoreiteille.

 
Lisätiedot

Työmaapäällikkö Aki Loikkanen, Destia Oy, p. 0400 246 944
Projektipäällikkö Harri Liikanen, Väylä, p. 029 534 3007
 
Hanke verkossa
 
vayla.fi/vt-5-mikkeli-juva
facebook.com/vt5mikkelijuva
 
Valtatie 5 Mikkelin ja Juvan välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoisina. Mikkeli–Nuutilanmäki -osuudella tie rakennetaan pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki–Juva osuus rakennetaan nykyisen valtatie 5:n kohdalle 2 + 2 kaistaisena, eli koko tieosuus Vt 5 Mikkeli–Juva on laatutasoltaan sama. Vt 5 Mikkeli–Juva valmistuu pääosin vuonna 2021.
 

Liitteet

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.