Hyppää sisältöön

Vt 5 Mikkeli–Juva: Pieksämäentien liikenne kiertotielle Mikkelin Kinnarissa pääsiäisen jälkeen - vaikutuksia myös julkiseen liikenteeseen

Julkaistu 08.04.2020

Osana Vt 5 Mikkeli-Juva rakennushanketta tehtävän siltatyön vuoksi ohjataan kt 72 Pieksämäentien liikenne kaupungin kiertotielle Mikkelin Kinnarin alueella. Työ aloitetaan heti pääsiäisen jälkeen, tiistaina 14. huhtikuuta. Kiertojärjestelyt ovat voimassa 8.5. saakka.

Kantatie 72 Pieksämäentien kulkuyhteys Kinnarin alueella joudutaan katkaisemaan liikenteeltä putkisillan asentamisen vuoksi. Liikennejärjestelyt vaikuttavat myös julkiseen liikenteeseen, sillä linja-autoliikenne kohteen alueella katkeaa ja Arinakadun, Kinnarinkadun ja Juvantien pysäkit työkohteen lähellä poistuvat käytöstä työn ajaksi.

Paikallisbussien reitteihin muutoksia

Linja 3 (Visulahti) kiertää työmaan ajaen Suonsaarentien – Tupalantien – Oravinkadun kautta Juvantielle (kartta liitteenä). Linja ei aja Arinakadun ja Kinnarinkadun kautta.
Linjan 2T (Tupala) reitti muuttuu siten, että Lehtolankadun kääntöpaikan jälkeen auto palaa Oravinkatua pitkin takaisin Juvantielle, kiertämättä reittiä Tupalantie-Suonsaarentie-kt72-Arinakatu-Kinnarinkatu. Lisätietoja Mikkelin joukkoliikenteen verkkosivuilta https://www.mikkeli.fi/sisalto/palvelut/joukkoliikenne-2 .

Launialankatu suljetaan yötöiden ajaksi

Keskiviikkona 15.4. suljetaan Launialankatu liikenteeltä sillan muottien ja telineiden purkamisen ajaksi. Työ tehdään keskiviikon ja torstain välisenä yönä 15.–16.4. klo 22–05. Työ ei vaikuta valtatie 5:n liikenteeseen. 


Lisätietoja


Projektipäällikkö Harri Liikanen, Väylä
p. 029 534 3007, [email protected]

Työmaapäällikkö Aki Loikkanen, Destia Oy
p. 0400 246 944, [email protected]

Logistiikkapäällikkö Janne Skott, Mikkelin kaupunki
p.  044 794 2330, [email protected]
 

Hanke verkossa


vayla.fi/vt-5-mikkeli-juva
facebook.com/vt5mikkelijuva


Vt 5 Mikkeli–Juva

Valtatie 5 Mikkelin ja Juvan välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoisina. Mikkeli–Nuutilanmäki -osuudella tie rakennetaan pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki–Juva osuus rakennetaan nykyisen valtatie 5:n kohdalle 2 + 2 kaistaisena, eli koko tieosuus Vt 5 Mikkeli–Juva on laatutasoltaan sama. Vt 5 Mikkeli–Juva otetaan liikenteelle vaiheittain vuosina 2020–2021 ja lopullisesti tie on valmis kesällä 2022.
 

Liitteet

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.