Hyppää sisältöön

Vt 5 Mikkeli–Juva kesätyöntekijät esittelyssä, osa 2

Julkaistu 6.7.2020

Valtatie viidellä on totuttuun tapaan kesäharjoittelijoita, alan opiskelijoita tai jo valmistuneita. Lauri Tainio on juuri valmistunut rakennusinsinööri, joka työskentelee kesän siltatyönjohtajana Nuutilanmäki–Juva-välillä. Me kysyimme ja Lauri vastasi.

Lauri Tainio
Jokainen silta on uniikki.

Kuka olet ja mistä tulet?
Olen juuri valmistunut rakennusinsinööri ja työskentelen Kreatella siltatyönjohtajana Vt5 Nuutilanmäki-Juva hankkeessa. Olen Kotkasta kotoisin, armeijan ja opiskeluiden aikana lappeenrantalaistunut ja kevään kynnyksellä muutin Vantaalle.
 
Valmistuit juuri, mitä opiskelit ja missä?
Opiskelin rakennusinsinööriksi Lappeenrannassa Saimaan ammattikorkeakoulussa (nykyisin LAB-ammattikorkeakoulu) ja suuntauduin toisen opiskeluvuoden jälkeen infrarakentamiseen. Ennen siirtymistä työmaalle tein opinnäytetyön Kreatelle tietomallin ominaisuustiedon merkityksestä sillan määrälaskennassa. 
 
Mitä työnkuvaasi Vt 5 Mikkeli–Juva -työmaalla kuuluu? 
Työnkuvaani työnjohtajana kuuluu urakassa rakennettavien siltojen eri työvaiheiden yhteensovittaminen ja eteenpäin vieminen aikataulussa, työnsuunnittelu, materiaalien ja resurssien hankinta sekä siltatöiden laadunvarmistus. Teen satunnaisesti myös määrälaskentoja tarjouslaskentaa varten.
  
Mikä on ollut parasta töissä tähän mennessä? Entä haasteellisinta?
Parasta ovat olleet rennot, mutta samaan aikaan osaavat ja aikaansaavat työkaverit, jotka tukevat omaa kehittymistä ja tekemistä. Haasteellisinta on muistaa eri henkilöiden nimet! Rakentamisen haasteisiin saa aina tarvittaessa tukea kokeneemmilta.
 
Millaisiin tehtäviin tähyät tämän jälkeen?
Olisi hienoa päästä kokemuksen kartuttua vastaamaan omasta urakasta aina tarjouslaskennasta kohteen valmistumiseen saakka.
 
Miksi sillat kiinnostavat?
Jokainen silta on uniikki. Siltojen ja muiden taitorakenteiden parissa työskennellessä pääsee nauttimaan jatkuvista haasteista. Olisi hienoa vanhoilla päivilläkin Suomea matkatessa törmätä siltoihin, joiden rakentamisessa on ollut mukana. 

Toivotamme Laurille työntäyteistä kesää ja paljon rakennettavia siltoja!
 


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.