Hyppää sisältöön

Vt 5 Mikkeli-Juva: Joukkoliikenteen reitti avautuu Kinnarin eritasoliittymässä

Julkaistu 25.06.2020

Keskiviikkona 1.7. avataan reitti Kinnarin eritasoliittymässä Salosaarentien ja Juvantien välillä joukkoliikenteen käyttöön. Reitti avataan Mikkelin paikallisliikenteen vuorojen sujuvoittamiseksi Visulahden, Launialan ja Mikkelin keskustan välillä.

Avattava reitti tulee vain julkisen liikenteen käyttöön. Muuta liikennettä reitille ei vielä päästetä. Kohteessa ovat voimassa työnaikaiset liikennejärjestelyt ja opasteet.

Lisätiedot

Juho Kolehmainen, Destia Oy
p. 040 669 4298

Liisa Heikkinen, Mikkelin kaupunki
p. 044 794 2526

Harri Liikanen, Väylävirasto
p. 029 534 3007


Vt 5 Mikkeli–Juva

Valtatie 5 Mikkelin ja Juvan välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoisina. Mikkeli–Nuutilanmäki -osuudella tie rakennetaan pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki–Juva osuus rakennetaan nykyisen valtatie 5:n kohdalle 2 + 2 kaistaisena, eli koko tieosuus Vt 5 Mikkeli–Juva on laatutasoltaan sama. Vt 5 Mikkeli-Juva otetaan liikenteelle vaiheittain vuosina 2020–2021 ja lopullisesti tie on valmis kesällä 2022.

 

Liitteet

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.