Hyppää sisältöön

Vt 4 Oulu-Kemi: Oulujoen ylittävän sillan kannen valu alkaa 7.4.

Julkaistu 6.4.2021 8.27

 

Valtatie 4 Oulu-Kemi-hankkeeseen kuuluvista Oulujoen ylittävistä silloista jälkimmäisen eli läntisemmän sillan kannen betonivalutyöt alkavat keskiviikkona 7.4. klo 18.00. Töitä tehdään yhtäjaksoisesti noin kahden vuorokauden ajan ja alustavan arvion mukaan valutyöt päättyvät perjantaina 9.4.

Betonointityöllä on vaikutuksia yleiseen liikenteeseen molemmissa päissä siltaa vilkkaan työmaaliikenteen eli kohteelle tulevien ja sieltä lähtevien betoniautojen vuoksi. Kohteen valutyöt ja betonin pumppaus aloitetaan sillan eteläpäästä, jossa liikennehaitta pyritään minimoimaan ajoittamalla valun aloitus iltaan ja suurin haitta-aika siten vähäliikenteiseen yöaikaan. Eteläpäästä tapahtuvan betonoinnin aikana betoniautot ajavat Kasarmintien kautta työmaalle.

Sillan pohjoispäähän tapahtuvan liikenteen kulkuhaitta jää suhteellisen pieneksi, sillä betoniautot laskeutuvat Kuusamontien rampilta sillan pohjoispäähän ja poistuvat joko valtatie 4:sta liikennevirran mukana etelään päin tai vaihtoehtoisesti Hintantien kautta.

Sillan kannen betonointi on luonnollisesti tärkeä etappi matkalla sillan ottamista liikenteelle. Betonimassaa toimitetaan valua varten keskimäärin noin 200 kuormaa ja betonia valetaan kokonaisuudessaan n.1850 m3. Valun jälkeen sillan rakentaminen jatkuu kannen jännitystöillä, vesieristämisellä, suojabetonoinnilla ja päällystämisellä sekä kaiteiden ja melusuojien asennuksella. Läntinen silta, kuten koko Oulujoen siltojen uusimisurakkakin valmistuu alkukesästä. 

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkkosivuilta ja Facebook-sivuilta.

http://www.vayla.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi/

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Väylävirasto
Puh. 029 534 3755, [email protected]

Ville Tiiro
Työpäällikkö, Kreate Oy
Puh. 050 3160 739, [email protected]

Vt 4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 173 Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta