null Vt 4 Oulu-Kemi: Oulujoen siltatyöt käynnistyvät kesällä

Vt 4 Oulu-Kemi: Oulujoen siltatyöt käynnistyvät kesällä

Julkaistu 02.06.2019

Vt 4:n Oulujoen ylittävien siltojen uusimisesta on allekirjoitettu urakkasopimus Kreate Oy:n kanssa. Työt käynnistyvät tulevana kesänä itäpuolisella sillalla, jonka jälkeen uusitaan lännen puoleinen silta. Työt valmistuvat kokonaan kesällä 2021.

Väylä on tehnyt urakkasopimuksen Kreate Oy:n kanssa Vt 4:n Oulujoen ylittävien siltojen uusimisesta. Urakka toteutetaan rakentamisen lisäksi myös rakennussuunnittelun sisältävällä Suunnittele ja toteuta -urakkamuodolla. Urakkahinta on noin 11 miljoonaa euroa.

Siltojen suunnittelutyö on jo käynnissä ja kesäkuussa alkavat valmistelevat työt, joihin sisältyy muun muassa työtelineiden rakentaminen nykyisten siltojen alle. Syksyllä työt tuovat uusia järjestelyjä myös moottoritien liikenteeseen, kun molemmat ajoradat ohjataan länsipuoliselle sillalle. 

"Liikenteen käytössä on koko projektin ajan kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan. Toki yhdellä sillalla nelikaistaisena soljuva liikenne tuo omat haasteensa sekä urakkaan että liikenteeseen. Toivommekin malttia ratin takana, jotta vältytään liikenneonnettomuuksilta ja kaikenlaisilta vaaratilanteilta", sanoo kohteen työpäällikkö Ville Tiiro Kreatelta.

Uusilla silloilla sujuvuutta liikenteeseen

Itäpuolen sillan valmistuttua on vuorossa länsipuolen sillan uusiminen. Kokonaisuudessaan urakka valmistuu kesällä 2021. Oulujoen siltatyömaalle oli alkuperäisessä hankesuunnitelmassa varattu peruskorjaus ja lisäkaistojen rakentaminen. Tarkemmassa katsannossa kuitenkin selvisi, että sillat on uusittava kokonaan.   

”Oulujoen siltojen uusimisen myötä saamme painorajoitukset pois ja kolmannet kaistat siltojen kohdalle. Niiden myötä liikenteen sujuvuus moottoritiellä paranee jatkossa merkittävästi”, Väylän projektipäällikkö Jukka Päkkilä kertoo.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta.

http://www.vayla.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi/

Lisätietoja:

Ville Tiiro
Työpäällikkö, Kreate Oy
Puh. 050 316 0739
[email protected]

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Väylävirasto
Puh. 029 534 3755
[email protected]

Vt 4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 170  Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.