Hyppää sisältöön

Vt 4 Oulu-Kemi -hankkeen Oulujoen ylittävistä silloista ensimmäinen valmistuu

Julkaistu 19.08.2020

Valtatie 4 Oulu-Kemi -hankkeeseen kuuluvista uusittavista Oulujoen ylittävistä silloista ensimmäinen valmistuu. Silloista ensimmäisenä uusittavana ollut itäisempi silta on viimeistelyvaiheessa ja valmistumisen jälkeen liikenne siirretään uusitulle sillalle. Tämän jälkeen työt käynnistyvät läntisemmän alavirran sillan uusimisella.

Liikennejärjestelyt sillan kohdalla muuttuvat siten, että valtatien 4 pohjoiseen suuntaan ajava liikenne ohjataan uudelle sillalle torstain 20.8. ja perjantain 21.8. välisenä yönä. Etelän suuntaan ajava liikenne puolestaan ohjataan uudelle sillalle ensi viikolla, alustavasti tiistain 25.8. ja keskiviikon 26.8. välisenä yönä. 

"Uusi silta on aiempaa leveämpi, joten ajokaistoille on enemmän tilaa. Lisäksi sillan kohdalla olleet painorajoitukset raskaalle liikenteelle voidaan poistaa", toteaa Kreate Oy:n työpäällikkö Ville Tiiro.

Seuraavana Oulujoen siltojen uusimisessa käynnistyy alavirran puoleisen sillan purkutyöt. Purkutöitä ja uuden sillan rakentamista varten on sillan alittava veneilyliikenteen aukko suljettu.

Alavirran puoleinen silta tulee olemaan valmistuessaan mitoiltaan ja ulkonäöltään nyt valmistunutta siltaa vastaava. Silta ja koko urakka valmistuu kesällä 2021.

Hankkeessa valmistuu syksyn aikana useita kohteita 

Seuraavana valmistuu syyskuun alussa Kello-Räinänperä -osuuden moottoritie ja ohituskaistaosuudet. Kiiminkijoen sillan levennystyö jatkuu kyseisen osuuden puolivälissä. Lisäksi myöhemmin syksyllä valmistuvat Kuivaniemi-Simo -välin ohituskaistat sekä Viantienjoki-Maksniemi -osuuden parantaminen. 

"Syksyn aikana otetaan hankkeessa iso askel kohti valmiimpaa, kun useampi urakka saadaan valmiiksi ja liikenne pääsee hyödyntämään parannettuja osuuksia", kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä.

 

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkkosivuilta ja Facebook-sivuilta.

http://www.vayla.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi/

 

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Väylävirasto
Puh. 029 534 3755, [email protected]

Ville Tiiro
Työpäällikkö, Kreate Oy
Puh. 050 3160 739, [email protected]

 

Vt4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 173 Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.

Liitteet

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.