Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri-Tikkakoski: Valtatiellä 4 paikoin alennettu nopeusrajoitus Kirrin ja Vehniän välillä

Julkaistu 16.06.2020

Vt 4 Kirri-Tikkakoski-moottoritiehankkeen takia Jyväskylän Kirrin ja Vehniän välillä on useammassa kohtaa alennettu nopeusrajoitus.

Valtatiellä 4 etelästä pohjoiseen ajettaessa alennettu nopeusrajoitus on seuraavilla kohdilla:

Lintukankaalle tulevan eritasoliittymän kohdalla tien M2 ja valtatien 4 risteysalueella 60 km/h. Myös ennen Matinmäen risteystä nopeusrajoitus on laskettu 60 km/h. Puuppolassa kiertotien kohdalla sekä tulevan eritasoliittymän kohdalla on nopeus rajoitettu 50 km/h.

Tikkakosken kohdalla siltatyömaan alueella nopeusrajoitus on 50 km/h. Lentokentän risteyksessä on arkisin alennettu nopeusrajoitus 50 km/h, joka pyritään poistamaan viikonlopuksi, jolloin nopeusrajoitus on normaali 80 km/h.

Vehniäntien risteyksestä pohjoiseen Vehniän koulun kohdalle saakka on ajoittain nopeusrajoitus 50 km/h. Nopeusrajoitus pyritään poistamaan viikonlopuksi, jolloin nopeusrajoitus on 80 km/h.

Alennettuja nopeusrajoituksia myös pienemmillä teillä

Hankkeen vaikutusalueeseen kuuluvilla pienemmillä teillä on myös alennettuja nopeusrajoituksia.

Puuppolantienä alkavalla M630 Uuraisten suuntaan on uuden M4 tien risteyskohdassa alennettu nopeusrajoitus 50 km/h. Myös Kuukanpääntiellä on alennettu nopeusrajoitus 50 km/h sekä uusien M5 ja M7 teiden kiertoliittymän kohdalla 30 km/h. Vehniäntiellä on työmaan kohdalla nopeusrajoitus 50 km/h.

Alennettu nopeusrajoitus kertoo, että saavutaan alueelle, jossa on poikkeavat olosuhteet. Tietyömaan kohdalla on syytä alentaa nopeutta ja noudattaa erityistä varovaisuutta, sillä kyse on tielläliikkujien lisäksi myös työmaalla työskentelevien turvallisuudesta.

 

 

Lisätiedot:

Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3127, [email protected]

Jaakko Taipale, työpäällikkö, Destia Oy, puh. 040 350 1539, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski
www.facebook.com/vt4kirritikkakoski

Kirri- Tikkakoski -hankkeen tavoitteena on valtatie 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri-Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus.

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.