Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri-Tikkakoski: Rinnakkaistien jalankulun ja pyöräilyn väylät on otettu käyttöön

Julkaistu 17.11.2020 12.00

 

Valtatien 4 rinnakkaistien jalankulun ja pyöräilyn väylät välillä Puuppola-Vehniä on avattu liikenteelle viime viikolla. Lähialueiden asukkaiden toivomuksesta yhteys otetaan käyttöön jo suunniteltua aiemmin. 

Rinnakkaistien varrella kulkeva jalankulun ja pyöräilyn yhteys Puuppolan joukkoliikennepysäkeistä pohjoisen suuntaan Vehniälle on saatu päällystettyä ja otettu käyttöön. Reitillä sallitaan liikenne myös mopoille Matinmäentien ja Vehniän välillä.

Tikkakoskentien yhteys avataan, mutta ei mopoilijoille

Tikkakoskelle johtavat jalankulun ja pyöräilyn reitit avataan tänään. Myös kävelyn ja pyöräilyn yhteys lentokentälle on päällystetty ja käytössä. Poikittaisyhteyksiä ei kuitenkaan sallita mopoilijoille, vaan ne ovat ainoastaan käytössä kävelijöille ja pyöräilijöille.

Jo aiemmin päällystettyjä ja käytössä olevia kävelyn ja pyöräilyn reittejä rinnakkaistien varrelta löytyy Matinmäentien ja Salmelantien väliltä ja Puuppolankoskentien varresta rinnakkaistieltä Puuppolan koululle sekä Matimäentien risteyksen linja-autopysäkiltä Makkarajoentien eteläpäähän.

Rinnakkaistien yhteyteen rakennetaan yhteensä yli 25 kilometriä kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä.

Vt4 karttakuva Puuppola-Vehniä

Lisätiedot:

Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3127, [email protected]
Jaakko Taipale, työpäällikkö, Destia Oy, puh. 040 350 1539, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski
www.facebook.com/vt4kirritikkakoski

Kirri- Tikkakoski -hankkeen tavoitteena on valtatien 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri-Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.