Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri-Tikkakoski: Rinnakkaistie otetaan käyttöön 13.8.2020

Julkaistu 12.08.2020

Valtatien 4 liikenne välillä Puuppola – Vehniä siirretään uudelle rinnakkaistielle torstaina 13.8.2020 aamupäivällä moottoritien rakennustöiden takia.

Nykyinen valtatie 4 suljetaan liikenteeltä Puuppolan ja Vehniän välillä 13.8.2020. Rinnakkaistien molemmissa päissä Puuppolassa ja Vehniällä liikennejärjestelyt ovat väliaikaisia, muuten kyseessä ovat jo lopulliset liikennejärjestelyt. 12 km pitkä rinnakkaistie korvaa valtatien 4 kahden vuoden ajan, eli siihen asti, kunnes moottoritie otetaan käyttöön syksyllä 2022. Nopeusrajoitus rinnakkaistiellä on 60 km/h.

”Rinnakkaistien käyttöönotto tarkoittaa käytännössä sitä, että hanke etenee aikataulussa ja suunnitelmien mukaan. Liikenteensiirron myötä pääsemme nyt koko Nelostien alueelle rakentamaan uutta moottoritietä”, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Jarmo Niskanen.
 

Rinnakkaistie valmistumassa liikenteelleottoa varten.

 

Lisätiedot:

Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3127, [email protected]

Jaakko Taipale, työpäällikkö, Destia Oy, puh. 040 350 1539, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski
www.facebook.com/vt4kirritikkakoski

Kirri- Tikkakoski -hankkeen tavoitteena on valtatie 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri-Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus.

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.