Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri–Tikkakoski: Muutoksia Vt 4:n liikennejärjestelyihin Kirrin eritasoliittymän kohdalla

Julkaistu 15.9.2021 15.01

 

Uuden moottoritien rakentaminen on edennyt Kirrin kohdalla vaiheeseen, jossa aloitetaan vanhan ja uuden Vt 4:n liitoskohdan rakentamisen valmistelutyöt. Töistä johtuen alueelle tulee muutoksia liikennejärjestelyihin välittömästi.
 

Vaihe 1: liikennejärjestelyt voimassa 22.9.2021 asti

Rakennustöiden ensimmäisessä vaiheessa ajorata kavennetaan kaksikaistaisesta yksikaistaiseksi ja liikenne ohjataan välikaistan yli itäpuolen ajoradalle Kirrin eritasoliittymän ja Alvajärven risteyssillan välillä Oulun suuntaan. Liikennejärjestelyt ovat voimassa 22.9.2021 asti. Työvaiheessa rakennetaan keskikaistan ylityskohdat. Työmaa-alueella on voimassa nopeusrajoitus 50 km/h. Ajokaistat on erotettu toisistaan lamelleilla.

Karttakuva ensimmäisen vaiheen liikennejärjestelyistä.

Vaihe 2: liikennejärjestelyt alkaen 23.9.2021

Liitosrakenteiden valmisteleminen vanhan ja uuden tielinjauksen kohdalla alkaa viikolla 38.
Liikennettä siirretään ajoratojen välillä siten, että kohdassa on käytössä yksi ajokaista etelään ja yksi ajokaista pohjoiseen.

Ensimmäisessä liikenteen siirrossa etelään eli Jyväskylän suuntaan menevä liikenne siirtyy pohjoiseen menevälle ajoradalle. Järjestely on voimassa noin kuukauden alkaen 23.9.2021.

Toisessa liikenteen siirrossa pohjoiseen eli Oulun suuntaan menevä liikenne siirtyy etelään menevälle ajoradalle. Järjestely on voimassa lokakuun lopusta vuoden 2021 loppuun asti.

Kirrin eritasoliittymästä rampilta tielle etelän suuntaan liittyville tulee väistämisvelvollisuus.
Työmaa-alueella on voimassa nopeusrajoitus 50 km/h.
 

Karttakuva toisen vaiheen liikennejärjestelyistä.
 


Lisätiedot:
Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3127, [email protected]
Jaakko Taipale, työpäällikkö, Destia Oy, puh. 040 350 1539, [email protected]

Seuraa hanketta:
www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski
www.facebook.com/vt4kirritikkakoski

Kirri–Tikkakoski -hankkeen tavoitteena on valtatien 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri–Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus. Moottoritie ja poikittaiset väylät valmistuvat ja otetaan liikenteelle kesäkuuhun 2022 mennessä.