Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri–Tikkakoski: Moottoritien päällystystyöt ovat valmistuneet – liikenne palaa normaaliksi 8.9.2023

Julkaistu 7.9.2023 8.01

 

Valtatie 4 Kirri–Tikkakoski -hankkeessa moottoritien päällystystyöt ovat valmistuneet, ja liikenne palaa normaaliksi 8.9.2023 mennessä. Kirrin eritasoliittymän rakennustyöt jatkuvat syyskuun loppuun saakka.

Kirrin ja Puuppolan eritasoliittymien välisen moottoritien päällystystyöt ovat valmistuneet, ja työnaikaiset liikennejärjestelyt ovat poistuneet käytöstä. Molemmat ajokaistat ovat käytössä. Nopeusrajoitus moottoritiellä välillä Kirri–Puuppola nostetaan sataan kilometriin tunnissa 15. syyskuuta mennessä, kun ajoratamaalaukset ovat valmistuneet.

Lintukankaanorren alueella Jyväskylän kaupungin kaava-alueelle toteutettavien liittymien rakennus- ja viimeistelytyöt valmistuvat puolestaan joulukuun puoliväliin mennessä.

”Hankkeen työt alkavat olla jo lopuillaan, ja hanke valmistuu ja vastaanotetaan kokonaisuudessaan vuoden loppuun mennessä”, Väyläviraston projektipäällikkö Jarmo Niskanen toteaa.

Koko hankealueella tehdään vielä viimeistely- ja takuutöitä lokakuun loppuun saakka.

Moottoritien viimeinen päällystekerros tehdään vuonna 2025.

valtatie 4, Kirri-Tikkakoski, moottoritie, kiertoliittymä, autoja, rakennuksia, puita, Kirrinkallio, vettä

Hankkeen moottoritien päällystystyöt ovat valmistuneet. Kirrin eritasoliittymän rakennustyöt jatkuvat syyskuun loppuun saakka.

Lisätiedot:

Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3127, [email protected]

Jaakko Taipale, työpäällikkö, Destia, puh. +358 40 350 1539, [email protected]

Seuraa hanketta:
www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski
www.facebook.com/vt4kirritikkakoski

Kirri–Tikkakoski-hankkeen tavoitteena on valtatien 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri–Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus.

Liitteet