Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri-Tikkakoski: Matinmäen ja Puuppolan kohdan joukkoliikenteen ja kävelyn ja pyöräilyn järjestelyt rinnakkaistiellä

Julkaistu 27.08.2020

Valtatien 4 liikenne siirrettiin 13.8.2020 rinnakkaistielle moottoritien rakennustöiden takia. Rinnakkaistiellä kulkee arviolta noin 15 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Matinmäen ja Puuppolan kohdalla liikkuu paljon koululaisia ja joukkoliikenteen käyttäjiä, joiden on syytä huomioida turvalliset kävelyn ja pyöräilyn reitit.

Rinnakkaistien joukkoliikenteen pysäkit on sijoitettu niin, että ne mukailevat aiempia valtatiellä 4 olleita pysäkkejä. Rinnakkaistien eteläpäässä on pysäkkipari Matinmäentien risteyksessä. Etelän suunnan pysäkille pääsee rinnakkaistien alikulkua pitkin. Puuppolan pysäkit sijaitsevat Puuppolankoskentien pohjoispuolella, Puuppolaan vievän yhteyden läheisyydessä rinnakkaistiellä. Etelän suunnasta tultaessa seuraava pysäkkipari on myöhemmin valmistuvan Uuraisten suuntaan lähtevän Kuikantien (uusi tien nimi) risteyksessä. Etelän suunnan pysäkille pääsee Peltolan alikulkukäytävää pitkin. Pysäkkejä käyttävät sekä joukkoliikenne että koulukuljetukset.

Kävely- ja pyöräilyreitit rinnakkaistien varressa

Matinmäen kohdalla kävelijät ja pyöräilijät alittavat sekä rinnakkaistien että valtatien 4 Puuppolan alikulkujen kautta. Turvallisin jalankulun ja pyöräilyn reitti Salmelantieltä Puuppolan koululle ja päiväkodille on kulkea etelän suuntaan kävely- ja pyöräilyväylää Matinmäentien risteykseen saakka ja alittaa rinnakkaistie ja uusi moottoritie Puuppolan vanhan ja uuden alikulkukäytävän kautta. Puuppolan mäellä oleva valtatien 4 alittava Mäkisen alikulkukäytävä on poistettu käytöstä, eikä siitä voi enää kulkea.

Matinmäentien viereinen sekä Puuppolan joukkoliikennepysäkeistä pohjoisen suuntaan kulkevat kävelyn ja pyöräilyn väylät ovat vielä päällystämättömiä. Matinmäentien ja Salmelantien välillä rinnakkaistien vieressä kulkeva reitti jalankulkijoille ja pyöräilijöille on päällystetty. Puuppolankoskentien pyöräilyn ja kävelyn väylä rinnakkaistieltä koululle päällystetään säävarauksella 1. tai 2. syyskuuta.

Rinnakkaistien yhteyteen rakennetaan yhteensä yli 25 kilometriä kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä.
 


Lisätiedot:

Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3127, [email protected]

Jaakko Taipale, työpäällikkö, Destia Oy, puh. 040 350 1539, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski
www.facebook.com/vt4kirritikkakoski

Kirri- Tikkakoski -hankkeen tavoitteena on valtatien 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri-Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus.

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.