Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri–Tikkakoski: Kirrinkallion uusi tielinja on puhkaistu - louhintatyöt ovat loppusuoralla

Julkaistu 12.5.2021 10.21

 

Vt 4 Kirri–Tikkakoski rakennushankkeessa saavutettiin 10. toukokuuta merkittävä etappi, kun uusi tielinja puhkaistiin louhinnoilla Kirrinkallion läpi. Vuonna 2019 aloitetut louhintatyöt ovat nyt loppusuoralla.

Kirrinkallion louhintatöistä on jäljellä enää oikeanpuoleisen reunalevityksen tekeminen, joka valmistuu kesäkuun loppuun mennessä.
– Jäljellä on 4 isompaa räjäytystä ja mahdollisesti muutamia pienempiä räjäytyksiä. Kiitämme alueen asukkaita kärsivällisyydestä ja rakentavasta vuorovaikutuksesta louhintatöiden aikana, Väyläviraston projektipäällikkö Jarmo Niskanen sanoo.        

Kirrinkallion louhintatöistä syntynyt murske käytetään rakennettavan tien pohjarakenteisiin. Hankkeessa on tähän mennessä louhittu noin 1,4 miljoonaa kuutiometriä kalliota, josta Kirrinkalliossa noin 900 000 kuutiometriä.
– Kuorma-autokuormiksi muutettuna määrä vastaa noin 180 000 louhinta-alueilta pois kuljetettua kuormaa, Destian työmaapäällikkö Anssi Itäpaasi toteaa.


Kuva: Valtatie 4:n uusi tielinja halkoo Kirrinkalliota noin 800 metrin matkalta. Kallioleikkauksen pohjalla on murskausasema. Kuva on otettu pohjoisesta etelään ja taustalla näkyy Nelostie (Vt4).
 

Lisätiedot:
Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3127, [email protected]
Jaakko Taipale, työpäällikkö, Destia Oy, puh. 040 350 1539, [email protected]

Seuraa hanketta:
www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski
www.facebook.com/vt4kirritikkakoski

Kirri- Tikkakoski -hankkeen tavoitteena on valtatien 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri-Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.