Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri–Tikkakoski: Jalankulku- ja pyöräilyväylien routavaurioiden korjaukset käynnistyvät 2.5.2023

Julkaistu 27.4.2023 14.27

 

Uusilla jalankulun ja pyöräilyn väylillä tehdään routavaurioiden korjauksia tiistaista 2. toukokuuta alkaen rinnakkaistiellä Puuppolan ja Vehniän välillä. Korjaustyöt valmistuvat 15. kesäkuuta mennessä.

”Jalankulun ja pyöräilyn väylillä on havaittu routavaurioita useissa kohdissa, ja ne ovat pääasiassa aiheutuneet kuivatuspuutteista sekä likaantuneista rakennekerroksista”, Väyläviraston projektipäällikkö Jarmo Niskanen täsmentää.

Liikenne katkaistaan korjauskohteiden kohdalla töiden ajaksi. Jalankululle ja pyöräilylle varataan ajoradan reunaan 1,5 metriä leveä kaista niissä kohdissa, joissa korjauksia tehdään. Kaista erotetaan heijastinlamelleilla ja sulkuaidoilla. Reiteille jää pieniä osuuksia päällystämätöntä tietä siirryttäessä väylältä ajoradalle ja takaisin. Rinnakkaistiellä on korjauskohteissa 50 km/h tai 30 km/h nopeusrajoitus ajoradan kavennusten vuoksi.

Korjaukset ovat tärkeitä väylien kunnon takaamiseksi pitkällä aikavälillä. Hanke pahoittelee korjaustöistä aiheutuvaa haittaa.

Karttakuva jalankulun ja pyöräilyn väylät rinnakkaistiellä Puuppolan ja Vehniän välillä, korjattavat kohdat

Karttakuva jalankulun ja pyöräilyn väylien korjattavista kohdista rinnakkaistiellä Puuppolan ja Vehniän välillä.

Lisätiedot:

Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3127, [email protected]
Jaakko Taipale, työpäällikkö, Destia Oy, puh. 040 350 1539, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski 
www.facebook.com/vt4kirritikkakoski 

Kirri–Tikkakoski-hankkeen tavoitteena on valtatien 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri–Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus.

Liitteet