Hyppää sisältöön

Vt 4 Kiiminkijoki: Liikenne palaa valtatielle viikolla 48

Julkaistu 13.11.2020 10.53

Valtatien 4 Kiiminkijoen ylittävä väliaikainen silta palautetaan paikoilleen ja liikenne siirtyy takaisin valtatielle 4 viikolla 48.

Syyskyyn lopussa tulvan vaurioittamaan väliaikaiseen siltaan on tehty viime viikkojen aikana tarvittavat korjaukset. Kiiminkijoen vedenpinta on laskenut tämän viikon aikana siten, että myös pengerosuuksien rakentamista on voitu tehdä. Liikenne palautetaan valtatiellä olevalle kiertoreitille uudelleen viikolla 48. 

”Pidempi kiertotie on toiminut kohtuullisen hyvin, mutta varsinkin tulevat talvikelit toisivat haasteita nyt kiertotienä käytössä oleville pienemmille maanteille, kun liikennemäärät ovat huomattavasti tavanomaista vilkkaampia”, sanoo projektipäällikkö Jukka Päkkilä.

Rakenteilla olevan sillan osalta työt ovat edenneet ja kannen teline sekä muottirakenteiden purkutyöt ovat käynnissä. Lokakuun lopun tulvat ja sillan telineiden vaurioituminen kannen valun jälkeen lisäsivät sillan betonirakenteiden tarkistustarvetta. Tavanomaista tarkemmilla tarkistuksilla varmistetaan, ettei tulva ole aiheuttanut betonirakenteisiin sillan pitkäaikaiseen kestävyyteen ja käyttöikään vaikuttavia vaurioita.

”Suunnittelijat mallintavat ja tarkistavat betonirakenteiden tilanteen sekä mahdollisesti tarvittavat muutokset sillan jännittämiseen. Tarkistusten jälkeen tehdään vielä sillan viimeistelytyöt. Varsinaisen sillan valmistumisajankohta tarkentuu tarkistusten edetessä”, kertoo Destian projektijohtaja Risto Lippo.

Lisätietoa:

Väylävirasto, Projektipäällikkö Jukka Päkkilä p. 0295 343 755

Destia Oy, Projektijohtaja Risto Lippo p. 040 583 6128


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.