Hyppää sisältöön

Vt 4 Hartola–Oravakivensalmi: valtatien 4 uusi tielinjaus välillä Muikunlahti–Kettuvuori otetaan liikenteelle 28.6.

Julkaistu 26.6.2023 8.53

 

Valtatien 4 uusi tielinjaus Muikunlahden ja Kettuvuoren välillä otetaan liikenteelle keskiviikkona 28.6. Oikaisuosuus on osa valtatien 4 parannushanketta Hartolan ja Oravakivensalmen välillä.

Uuden tielinjauksen käyttöönotolla on vaikutuksia valtatien liikenteen lisäksi myös syrjään jäävän, vanhan valtatien liikennöintiin.

Eteläisen liittymän rakentaminen alkaa – kulku kiinteistöille pohjoisen liittymän kautta

Vanhan ja uuden valtatien liittymän kautta kulkevan yhteyden rakentaminen Muikunlahden kohdalla alkaa, kun valtatien liikenne on siirtynyt uudelle tielinjaukselle keskiviikkona 28.6. arviolta aamupäivän aikana. Uusi liittymä avautuu liikenteelle viimeistään 7.7.

Liittymän rakentamisen aikana kaikki liikenne alueen kiinteistöille tai kiinteistöiltä kulkee rinnakkaistien pohjoisen liittymän kautta ajettaessa etelän suuntaan.

”Kiertoreitti pohjoisen liittymän kautta etelän suuntaan poistuu, kun uuden ja vanhan valtatielinjauksen välinen eteläinen liittymä Muikunlahden kohdalla valmistuu liikenteelle 7.7. mennessä. Tämän jälkeen sekä pohjoinen että eteläinen liittymä valtatien ja rinnakkaisen maantien välillä ovat käytössä”, sanoo Väyläviraston projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen.

Vaikutuksia Leppäniementien liikenteeseen

Uuden oikaisuosuuden käyttöönotto aiheuttaa vaikutuksia myös Leppäniementien liikenteeseen.

Leppäniementien suora yhteys valtatielle 4 jatkuu heinäkuun puolelle. Suora liittymä valtatielle poistuu käytöstä, kun liikenne siirtyy kulkemaan vanhan valtatien 4 linjauksen kautta viimeistään 14.7.

Uuden liittymän sekä Leppäniementien liikennejärjestelyiden tarkemmat aikataulut tiedotetaan hankkeen verkkosivuilla sekä Facebook-kanavalla, kun ajankohdat tarkentuvat.

Kartta, uusi tielinjaus Muikunlahti-Kettuvuori, valtatie 4

Valtatien 4 uusi tielinjaus Muikunlahden ja Kettuvuoren välillä otetaan liikenteelle keskiviikkona 28.6.

Lisätiedot:

Juha-Pekka Hämäläinen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3563, [email protected]

Antti Solismaa, Työmaapäällikkö, GRK Suomi Oy, puh. 050 430 1858, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.facebook.com/Vt4HartolaOravakivensalmi

www.vayla.fi/vt-4-hartola-oravakivensalmi

Vt 4 Hartola–Oravakivensalmi-hankkeen tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä vähentää pohjaveden pilaantumisriskiä ja meluhaittoja. Valtatie 4 on Suomen tärkeimpiä päätieyhteyksiä ja tavaraliikenteen pääväylä etelä-pohjoissuunnassa, joka kuuluu Euroopan unionin määrittelemään TEN-T-ydinverkkoon. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 26 miljoonaa euroa.

 

Liitteet