Hyppää sisältöön

Vt 4 Hartola-Oravakivensalmi: Muutoksia liikennejärjestelyissä 22.8.2022 – Rusintie, Lohiniementie ja Kirkkolantie

Julkaistu 18.8.2022 8.31

 

Valtatien 4 parannushanke Hartolan ja Oravakivensalmen välillä etenee. Maanantaina 22.8.2022 valtatien 4 kiertotie Rusintien eteläisen liittymän kohdalla poistuu käytöstä ja nelostien liikenne siirretään lopulliselle sijainnilleen.

Samalla Rusintien eteläisen liittymän liikenne siirretään työnaikaiselle kiertotielle ja Lohiniementien ja Kirkkolantien suorat liittymät valtatielle 4 poistetaan. Tasoliittymiä vähentämällä parannetaan liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

Rusintien eteläinen liittymä valtatielle 4 siirretään kiertotielle

Samassa yhteydessä, kun valtatien 4 liikenne siirretään lopulliselle paikalleen, siirretään Rusintien eteläinen liittymä valtatielle 4 kiertotielle maanantaista 22.8.2022 alkaen. Liikenne ohjataan käyttämään tilapaisjärjestelynä valtatien 4 liittymää, joka sijaitsee noin 150 metriä pohjoisempana nykyisestä liittymästä (kartta 1). Järjestelyt kestävät noin kolme viikkoa.

Kartta 1: Rusintien eteläinen liittymä valtatielle 4 siirtyy väliaikaisesti noin 150 metriä pohjoiseen.

Lohiniementien ja Kirkkolantien liittymät valtatielle 4 suljetaan

Lohiniementien ja Kirkkolantien liittymät valtatielle 4 poistuvat käytöstä maanantaista 22.8.2022 alkaen. Jatkossa Lohiniementieltä ja siihen liittyvältä Myllymäenkujalta sekä Kirkkolantieltä kulkeva liikenne siirtyy käyttämään uutta yksityistieyhteyttä valtatielle 4 (kartta 2). Uusi yhteys kulkee valtatien myötäisesti Vuorenkyläntielle, josta on liittymä valtatielle.

Kartta 2: Lohiniementieltä, Kirkkolantieltä ja Myllymäenkujalta kuljetaan jatkossa valtatielle 4 Vuorenkyläntien liittymän kautta.

 

Lisätiedot:

Juha-Pekka Hämäläinen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3563, [email protected]

Markku Hokkanen, projektipäällikkö, GRK Infra Oy, puh. 050 056 1906, [email protected]

 

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt-4-hartola-oravakivensalmi 

www.facebook.com/Vt4HartolaOravakivensalmi

 

Vt 4 Hartola–Oravakivensalmi-hankkeen tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä vähentää pohjaveden pilaantumisriskiä ja meluhaittoja. Valtatie 4 on Suomen tärkeimpiä päätieyhteyksiä ja tavaraliikenteen pääväylä etelä-pohjoissuunnassa, joka kuuluu Euroopan unionin määrittelemään TEN-T-ydinverkkoon. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 26 miljoonaa euroa.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta