Takaisin

Vt 26 Hamina-Taavetti Pahanlamminmäen ja Jokimäen ohituskaistojen rakentaminen on alkanut

Vt 26 Hamina-Taavetti Pahanlamminmäen ja Jokimäen ohituskaistojen rakentaminen on alkanut

Julkaistu 30.05.2018

Liikenneviraston hankkeessa rakennetaan kaksi ohituskaistaa valtatielle 26 Haminan ja Taavetin välille. Ohituskaistat parantavat erityisesti raskaan liikenteen ohitusmahdollisuuksia mäkisellä tieosuudella. Hankkeen rakennustyöt aiheuttavat muutoksia alueen liikennejärjestelyihin.

Liikennevirasto on allekirjoittanut 22.5.2018 Skanska Infra Oy:n kanssa sopimuksen Pahanlamminmäen ja Jokimäen ohituskaistojen rakentamisesta valtatielle 26. Urakkasopimuksen arvo on noin 2,7 M€.

Rakennettavista ohituskaistoista Pahanlamminmäen ohituskaista sijaitsee Haminassa ja on pituudeltaan noin 1,6 km. Jokimäen ohituskaista sijaitsee Luumäellä ja on pituudeltaan noin 1,3 km. Liitteenä olevassa yleiskartassa näkyy ohituskaistojen tarkempi sijainti. Pahanlamminmäen ohituskaista palvelee pohjoiseen Taavetin suuntaa kulkevaa liikennettä, ja Jokimäen ohituskaista etelään Haminan suuntaa kulkevaa liikennettä. Ohituskaistojen rakentamisen lisäksi hankkeessa siirretään muutama yksityistien liittymä.

Rakennustyöt ovat alkaneet maastossa tällä viikolla ja valmistuvat lokakuussa 2018. Rakennustöiden aikana maastossa on liikennejärjestelyitä, jotka vaikuttavat liikenteeseen. Rakennustöiden edetessä liikennettä tullaan tarvittaessa pysäyttämään. Pysäytyksen kesto on enintään 10 minuuttia.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Marja Wuori, Liikennevirasto, puh. 0295 34 3834, marja.wuori@liikennevirasto.fi

Työpäällikkö Antti Kuokkanen, Skanska Infra Oy, puh. 040 709 6636, antti.kuokkanen@skanska.fi

 


reaktionapit