null Vt 19 Seinäjoki tiedotteet

Tänään se aukeaa!

Julkaistu 16.11.2015

Syksyllä 2013 aloitettu Seinäjoen itäisen ohikulkutien rakennushanke on saavuttanut merkittävän etapin, kun ensimmäinen vaihe, 13,7 kilometrin mittainen tieosuus Ilmajoen Rengonkylästä Seinäjoen Kuortaneentielle avataan liikenteelle tiistai-iltana 17.11. klo 18.

Avattavasta tieosuudesta Rengonharjun ja Eskoon eritasoliittymät avataan liikenteelle kokonaisuudessaan. Takamäen eritasoliittymä avataan liikenteelle osittain. Työt poikittasteillä jatkuvat edelleen ja nyt avattavalla väylällä voimassa ovat työmaa-alueen nopeusrajoitukset, 80 km/h.

Turvallisuus ja sujuvuus paranevat jo tänä vuonna

Valtatien nykyinen linjaus on kulkenut Seinäjoella keskusta-alueen läpi, jossa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta on heikentänyt muun muassa kymmenen liikennevalo-ohjattua liittymää sekä vilkas raskas liikenne.
   – Tämä on merkittävä parannus myös liikenneturvallisuuden kannalta jo nyt, Liikenneviraston projektipäällikkö Ari Mäkelä toteaa.

Työt jatkuvat Kuortaneentieltä Nurmoon

Loppuvuoden ja talven ajan töiden painopiste on Kuortaneentien ja Nurmon välisellä osuudella. Talven ajan jatketaan louhintatöitä  ja raskaita maansiirtotöitä koko toisen vaiheen työmaan alueella. Nurmossa läheisen asutuksen vuoksi räjäytykset tehdään pienillä panostuksilla, mistä johtuen louhintatyöt kestävät useamman kuukauden ajan.

Marraskuussa 2015 eritasoliittymän pohjatyöt Nurmossa ovat täydessä vauhdissa.

Talven aikana ajetaan myös louhepenkereitä ja tehdään siltatöitä. Joitakin siltoja päästään valamaan jo joulukuussa.  
      – Pyydän tielläliikkujilta edelleen malttia, sillä työt jatkuvat ja kaikkien turvallisuus on avainasia, muistuttaa urakoitsijan projektipäällikkö Sami Immonen Skanska Infra Oy:stä.
 

Itäväylä parantaa Seinäjoen kilpailukykyä

Seinäjoen teollisuudelle ja kaupalle Itäväylän valmistuminen on merkittävä kilpailuetu, ja matka Tampereen ja Helsingin suuntaan nopeutuu jopa puoli tuntia.
  – Itäväylän varteen muodostuu Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen teollisuuden ja logistiikan alue, joka on lisäksi yksi Suomen suurimpia, sanoo Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.
 
Itäväylä sujuvoittaa työ-, asiointi- ja matkailuliikennettä. Kun raskas liikenne siirtyy keskustasta Itäväylälle, myös Seinäjoen keskustan kehittyminen pääsee yhä parempaan vauhtiin.


Lisätietoja antavat

Projektipäällikkö Ari Mäkelä, Liikennevirasto, puh. 0295 34 3567
Toimialajohtaja Markku Kujanpää, Seinäjoen kaupunki puh. 0400 664250
Projektipäällikkö Sami Immonen, Skanska Infra Oy,  puh. 050 414 7236

Hanke verkossa

liikennevirasto.fi/seinajoenitainenohikulkutie
facebook.com/vt19seinajoki

 

Valtatie 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie-projektissa rakennetaan 18,5 kilometrin mittainen, keskikaiteellinen ohituskaistatie uudelle paikalle Ilmajoen Rengonkylästä Seinäjoen Nurmoon. Ensimmäinen vaihe Rengonkylästä Kuortaneentielle avattiin liikenteelle marraskuussa 2015. Kokonaisuudessaan tie on valmis 2017.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.