Hyppää sisältöön

Vt 14 Laitaatsalmen kohta -hankkeella otetaan pohjoinen silta käyttöön

Julkaistu 12.11.2018

Laitaatsalmen siltahanke on edennyt jälleen yhteen merkittävään vaiheeseen, kun myös pohjoinen silta avataan ajoneuvoliikenteen käyttöön. Silta otetaan käyttöön torstaina 15.11.

Vuoden 2017 joulukuusta asti eteläinen silta on palvellut sekä idän että lännen suuntaan kulkevaa liikennettä. Pohjoisen sillan valmistuttua eteläinen silta jää ainoastaan idän suuntaan kulkevan liikenteen käyttöön ja pohjoista siltaa myöten kulkee liikenne lännen suuntaan.

Nopeusrajoitus molemmilla silloilla on 50 km/h.

Lisäyksiä kevyen liikenteen väylään ja hankkeen valmistuminen

Pohjoisen sillan käyttöönoton lisäksi työmaalla avataan myös kevyen liikenteen yhteys eteläisellä sillalla Laitaatsillantieltä itäiselle hissitornille viikon 47 loppupuolella.

Urakan työt jatkuvat Juvan pään tienrakennustöillä sekä vedenalaisilla louhinta- ja ruoppaustöillä. Vesistötyöt pyritään saamaan valmiiksi vuoden 2018 loppuun mennessä. Lisäksi vanhan maantiesillan purkutyöt käynnistyivät maanantaina 12.11. Purkutyö kestää noin neljä viikkoa ja vesiliikenne katkaistaan Laitaatsalmen läpi lähes koko purkutyön ajaksi.

Vt 14 Laitaatsalmen kohta -hanke valmistuu kokonaisuudessaan 2019.

 

Lisätietoja:

Hannu Nurmi, projektipäällikkö, Liikennevirasto, 029 534 3574, hannu.nurmi(at)liikennevirasto.fi

Aki Loikkanen, työmaapäällikkö, Destia Oy, 0400 246 944, aki.loikkanen(at)destia.fi

 

Tietoa hankkeesta:

www.liikennevirasto.fi/laitaatsalmi

www.facebook.com/vt14laitaatsalmi

Hankkeessa siirretään Kyrönsalmen syväväylä helpommin navigoitavaan Laitaatsalmeen. Uuden syväväylän kohdalle rakennetaan kiinteät maantiesillat sujuvoittamaan liikennettä. Lisäksi hankkeen tieosuuksia parannetaan tienkäyttäjien turvallisen ja sujuvan liikennöinnin varmistamiseksi. Hanke toteutetaan vuosina 2016-2019.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta