Hyppää sisältöön

Vt 12 Tillola–Keltti: Siltojen peruskorjaus aiheuttaa liikennejärjestelyjä

Julkaistu 16.7.2021 7.55

 

Valtatie 12 Tillola–Keltti -osuudella alkaa neljän sillan peruskorjaus maanantaina 19. heinäkuuta. Korjaustyöt kestävät 1.10. saakka ja sinä aikana liikenteessä on poikkeusjärjestelyjä. 

KymiRingin eritasoliittymän yhteyssilta (S2) suljetaan kokonaisuudessaan ja liikenne ohjataan rinnakkaistielle molemmista suunnista. Kouvolasta Lahteen ajettaessa liikenne kääntyy rinnakkaisreitille Pellontaustantie-Anhavaistentie sillan S4 kohdalta ja palaa takaisin KymiRingin eritasoliittymän rampista. Lahden suunnasta käännytään rinnakkaisreitille Niinimäentielle ennen Kivistenmäen risteyssiltaa (S1) ja tielle noustaan jälleen KymiRingin liittymän itäpuolelta. Niinimäentielle lisätään peruskorjauksen ajaksi Stop-merkit liikenneturvallisuutta varmistamaan. 

Kivistenmäen risteyssilta, Kontjärven risteyssilta (S3) ja Venäläistöyryn risteyssilta (S4) korjataan puoli tietä kerrallaan. Korjaustyöt aloitetaan etelänpuoleisista kaistoista. 

Vt 12 Tillola-Keltti siltojen peruskorjaus, kartta kiertoteistä

Silloista korjataan vesieristykset, jotka ”kuplivat”. 

– Joudumme harmiksemme korjaamaan melko uusia rakenteita ja aiheuttamaan liikenteelle siitä häiriötä. Rakenteet tehtiin pari vuotta sitten huolellisesti ja vaatimusten mukaisesti, mutta tätä niin sanottua kuplimisongelmaa on esiintynyt Suomessa jo vuosikymmenen verran. Juurisyytä ongelmaan ei ole edelleenkään löytynyt, kertoo projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta. 

– Korjaamme rakenteet toisella rakenneratkaisulla, joten jatkossa vastaavaa ongelmaa ei tule esiintymään. Pyydämme autoilijoilta malttia liikenteessä työmaanalueella.  

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.