Hyppää sisältöön

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie: Uudenmaankadun liikenneturvallisuutta parannetaan muutoksilla liikennevaloihin

Julkaistu 04.05.2020

Uudenmaankadun liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta parannetaan keskiviikkona 6.5.2020 tehtävillä liikennevalomuutoksilla. Liikennevaloja ohjelmoidaan uudelleen, ja lisäksi asennetaan uusia nuolivaloja. Töiden takia liikennevalojen toimintaan tulee katkoja ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Liikennevalojen uudelleenohjelmoinnin ja uusien nuolivalojen asennuksen aikana liikennevalot eivät ole toiminnassa. Työt tehdään ruuhka-aikojen ulkopuolella. Ruuhka-aikoina liikennevalot ohjaavat liikennettä normaalisti. Liikennevalo-ohjauksiin tehdään seuraavat muutokset:

Raskaan liikenteen kääntymiselle lisää tilaa

Erityisesti raskasta liikennettä palvelee Simolanmutkan, eli Renkomäen ABC-aseman, liikennevaloliittymän kohdalla tehtävä muutos. Nuoliliikennevalojen toimintaa muutetaan niin, että Uudenmaankadulta etelästä tulevilla ja vasemmalle kääntyvillä sekä vastakkaisesta suunnasta tulevilla ja vasemmalle kääntyvillä ajoneuvoilla on eri aikaan vihreä valo. Näin kääntymiselle jää enemmän tilaa, eivätkä kääntyvät autot ole enää samaan aikaan risteyksessä.

Aukeankadun liittymä turvallisemmaksi

Sivukaduilta Uudenmaankadulle kääntyvien turvallisuutta parannetaan Aukeankadun liikennevaloliittymässä. Muutostöiden jälkeen Patometsänkadun ja Aukeankadun suunnasta risteykseen tuleville ja Uudenmaankadulle kääntyville on eri aikaan vihreä valo. Muutoksesta kertoo Aukeankadulta ja Patometsänkadulta vasemmalle kääntyville asennettava nuolivalo.

Yöaikana lyhyempi vihreä Uudenmaankadulle liittyville

Näiden muutosten lisäksi Simolanmutkan, Luhdantaustankadun, Ajokadun ja Aukeankadun liikennevaloliittymien ohjelmaa muutetaan yöajan liikenteelle. Kaikissa risteyksissä lyhennetään sivusuuntien vihreän valon kestoa yöaikana ja pidennetään Uudenmaankadun suuntaisen liikenteen vihreitä. Ohjelmamuutos sujuvoittaa Uudenmaankadun liikennettä yöaikaan. Liikennevalot ovat vielä kello-ohjauksella, ja liikennevalojen tunnistimet asennetaan arvion mukaan loppukesästä.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylä, puh. 029 534 3600, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt12letke

www.facebook.com/vt12letke

www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)

 

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.