Hyppää sisältöön

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie: Uudenmaankadulla tehdään päällystystöitä 10.8. alkaen

Julkaistu 07.08.2020

Uudenmaankadun urakan viimeisen päällystekerroksen asfaltointi alkaa tulevalla viikolla maanantaina 10.8.2020. Työt aloitetaan urakan eteläpäästä Renkomäen eritasoliittymästä edeten keskustaa kohti pohjoiseen. Työ tehdään pääsääntöisesti yöllä klo 21–06 välisenä aikana. Sääolosuhteista riippuen työn kesto on arviolta kolme viikkoa.

Liikennejärjestelyt

Asfaltoitava kaista suljetaan liikenteeltä ja risteysalueissa liikennettä ohjataan liikenteenohjaajien toimesta. Asfaltointityöhön liittyviä lähtösauma- ja tasausjyrsintöjä tehdään ennen asfaltointia ja asfaltoinnin yhteydessä. Asfaltin jäähtymisen takia kaistaa voidaan joutua pitämään suljettuna myös päiväaikaan. Autoilijan tulee varautua päivittäin muuttuviin liikennejärjestelyihin urakka-alueella.

Muutaman päivän kuluttua asfaltoinnin aloittamisesta alkaa myös tiemerkintöjen tekeminen. Tiemerkinnät tehdään kulutusta kestävinä upotettavina massamerkintöinä.

Kulutuskerroksen asfalttilaatuna käytetään kivimastiksiasfalttia (SMA).

Renkomäessä moottoritien eritasoliittymässä ramppien päällystys 12.–13.8. yöllä

Renkomäen eritasoliittymässä tehdään myös päällystystöitä siten, että moottoritieltä pohjoisesta ja etelästä Uudenmaankadulle nousevat rampit suljetaan suunnitelman mukaan keskiviikon ja torstain 12.-13.8.2020 väliseksi yöksi. Liikenne ohjataan Orimattilan suuntaan kääntyvien ramppien kautta. Paikalla on työn ajan liikenteen ohjaajat ohjaamassa autoilijat vaihtoehtoiselle reitille.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen, Väylävirasto, puh. 029 534 3563, [email protected]
Työpäällikkö Antti Nissinen, Suomen Maastorakentajat Oy, puh. 040 739 1926, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt12letke    

www.facebook.com/vt12letke

www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)

 

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen.

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.