Hyppää sisältöön

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie: Luvaton liikkuminen rakennustyömaalla on aina turvallisuusriski

Julkaistu 04.03.2020

Lahden eteläinen kehätie -hanke on huolissaan turvallisuudesta, sillä rakennustyömaalla on toistuvasti havaittu ulkopuolisia kävijöitä työmaan työaikojen ulkopuolella. Työmaalle luvatta tunkeutuvat asettavat itsensä tarpeettomasti merkittävään vaaraan piittaamattomuudellaan.

Hollolan pään työmaalla havaintoja on tehty ihan normaaleista lenkkeilijöistä, koiran ulkoiluttajista ja on sieltä löytynyt myös sillan kupeesta nuotion jäänteet – eli makkaraakin on käyty paistamassa. Lisäksi sosiaaliseen mediaan on julkaistu kuvia, jossa esitellään miten on lenkkeilty rakennusvaiheessa olevalla sillalla.

Myös Kujalan päässä, missä työmaa risteää aiempien ulkoilureittien kanssa, on useita havaintoja siitä, miten ulkopuoliset ovat käyneet ”lenkillä” työmaateillä. Esimerkiksi Liipolan tunnelin suuaukkoja vasta rakennettaan ja alue on jo pelkän keskeneräisyydenkin takia vaarallinen ulkopuolisille.

Hankkeelta todetaan, että muutosta täytyy tapahtua, jotta turvallisuus säilyy hyvällä tasolla eikä kukaan loukkaannu.

-        Työmaa on työmaa silloinkin, kun työt eivät ole käynnissä. Työmaalla ei saa oleilla, eikä sen poikki saa koskaan oikoa. Työmaan ylittäminen muualta kuin sille merkityistä reiteistä on asiatonta oleskelua työmaalla, ja se on kiellettyä, hankkeesta vastaava projektipäällikkö Janne Wikström Väylältä muistuttaa.

Rakennustyömaa on ulkopuoliselle aina turvallisuusriski

Rakenteilla olevilla teillä, silloilla ja niiden läheisyydessä on useita vaaran paikkoja, joista ulkopuolinen tai juuri kyseiseen työmaakohteeseen perehdytetty henkilö ei voi olla tietoinen. Vaaran paikkoja ei aina ole helppo havaita, Wikström toteaa.

Työmaalla työskentelevät henkilöt on perehdytetty paikallisiin olosuhteisiin ja siellä sijaitseviin vaaroihin. Työmaan rajoja tulee kunnioittaa, ja antaa työntekijöille työrauha. Vt 12 Lahden eteläinen kehätie -työmaa on niin pitkä, että sitä on tässä vaiheessa mahdoton kokonaan eristää korkeilla aidoilla.

 

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylä, puh. 029 534 3600, [email protected]
 

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt12letke

www.facebook.com/vt12letke

www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)

 

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.