Hyppää sisältöön

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie: Liikennejärjestelyjä Ajokadulle Orvokkitien kohdalla

Julkaistu 02.07.2020

Maanantaina 6.7.2020 käynnistyvät liikennejärjestelyt Ajokadulla vaikuttavat niin Orvokkitien yhteyteen kuin kävelyn ja pyöräilyn Ajokadun ja Uudenmaankadun väliseen yhteyteen.

Orvokkitie kiertotielle

Ajokadun ja Orvokkitien liittymästä rakennetaan kävelyn ja pyöräilyn liikenneturvallisuutta parantava korotettu liittymä. Työ suoritetaan osana Vt 12 Lahden eteläinen kehätie, Lahden pään hankkeeseen kuuluvaa Ajokadun muutostyötä.

Rakentaminen käynnistyy 6.7.2020 ja Orvokkitien liittymä Ajokadulle suljetaan - ajo tonteille on kuitenkin sallittua. Töiden ajan Orvokkitieltä kuljetaan Ajokadulle Sokeritopankadun kautta. Korotetun liittymän työt kestävät reilun viikon.

Rakentamisen aikana Ajokadun liikennettä ohjataan liikennevaloilla työmaan ohi, mutta kävelyn ja pyöräilyn yhteys Ajokadulla sekä Orvokkitiellä säilyy rakentamisen aikana. Orvokkitietä kulkeva linja-autoliikenne ja pysäkit siirtyvät töiden ajaksi Sokeritopankadulle.

Ajokadulta Uudenmaankadulle johtava kävelyn ja pyöräilyn väylä suljetaan

Ajokadun varrelta Uudenmaankadulle johtava jalankulun ja pyöräilyn väylä suljetaan 6.7.2020 alkaen käynnistyvien korotetun liittymän töiden sekä väylän viimeistelytöiden takia. Sulkemisen aikana vaihtoehtoiset kävelyn ja pyöräilyn reitit kulkevat pohjoisessa Apilakadun kautta ja etelässä Tasangonpolun kautta. Työt kestävät noin pari viikkoa.

 

Kartta: Liikennejärjestelyt Ajokadulla; Orvokkitien kiertotie ja kävelyn ja pyöräilyn vaihtoehtoiset reitit.

Lisätiedot:
Vastaava työnjohtaja Timo Takala, VALTARI, puh. 050 437 0647, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt12letke    

www.facebook.com/vt12letke

www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen. 

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.