Hyppää sisältöön

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie: Ensimmäinen uuden Patomäen tunnelin ylittävä katu – Luhdantaustankatu – avataan liikenteelle

Julkaistu 14.07.2020

Rakenteilla oleva Lahden eteläinen kehätie sukeltaa kahteen maantietunneliin, josta toinen, Patomäen tunneli, on betonirakenteinen. Patomäen tunnelin päälle tulee kenttiä juniorijalkapalloilijoille sekä molemmille laidoille kehätien ylittävät kadut, Luhdantaustankatu ja Porvoonjoentien.

Luhdantaustankatu aukeaa ajoneuvoliikenteelle ensin, torstaina 16.7.2020 (kartta). Porvoonjoentie avataan liikenteelle elo-syyskuun aikana. Luhdantaustankatu aukeaa ajoneuvoliikenteelle hieman aiemmin ilmoitetusta myöhemmin.

-        Luhdantaustankadun aikatauluun on vaikuttanut mm. kaideratkaisujen loppuun hiominen ja materiaalitoimitukset. Alun perin oli tarkoitus, että Luhdantaustankadun avaamisen jälkeen Porvoonjoentie katkeaa vuorostaan kokonaan työn ajaksi liikenteeltä. Porvoonjoentie saadaan uudelle linjalle alkusyksyllä, joten tarvetta sen liikennekatkolle ei näin ollen ole, kertoo vastaava työnjohtaja Timo Takala VALTARI-allianssiin kuuluvasta Skanskasta.

Kartta: Luhdantaustankadun reitti.

Kävelyn ja pyöräilyn väylä

Luhdantaustankadun myötä kulkeva pyöräilyn ja kävelyn väylä avattiin liikenteelle jo hieman aiemmin, tiistaina 7.7.2020. Kävelyn ja pyöräilyn väylä kulkee Patomäen kenttien puolella, ja se erottuu ajotiestä leveän välikaistan avulla. Välikaistalle istutetaan nurmea ja puita. Patomäen kentät erottuvat kävelyn ja pyöräilyn väylästä aidalla, ja aidan takana oleva alue on vielä työmaa-aluetta, jonne ulkopuolisilta on pääsy kielletty. Patomäen kentät pysyvät työmaa-alueena vielä vuoden 2021 aikana, jolloin tehdään viimeistelytöitä.

 

Lisätiedot:

Vastaava työnjohtaja Timo Takala, VALTARI, puh. 050 437 0647, [email protected]
Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt12letke    

www.facebook.com/vt12letke

www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)

 

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen. 

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.