Hyppää sisältöön

Voimakas tuuli repi Saimaan kanavan siltatyömaata suojanneen katoksen ja rikkoi sähkörataa

Julkaistu 09.02.2020

Saimaan kanavan siltatyömaan suojana ollut pressukatos repeytyi irti voimakkaassa tuulessa varhain maanantaiaamulla ja vaurioitti sähköradan rakenteita. Junaliikenne on korvattu toistaiseksi busseilla.

Korjauskalusto on tulossa paikalle korjaamaan sähkörataa, mutta arviota liikenteen palautumisajankohdasta ei toistaiseksi ole. Sähkörata on vaurioitunut sillan lisäksi yli kilometrin matkalla ja voimakas tuuli haittaa korjaustöitä.

Siltatyömaalla on tehty päällysrakennetöitä, joita katosrakenne on suojannut. ”Aamuyöllä voimakas tuuli repi katoksen irti puolen sillan matkalta, selvitämme nyt syytä tähän. Ajankohdasta johtuen henkilövahingoilta onneksi vältyttiin. Olemme varmistaneet muiden katosrakenteiden kiinnitykset ja lisänneet tuentaa. Lisäksi rikkoontuneita katosrakenteita raivataan”, sanoo projektipäällikkö Joonas Hämäläinen. Sähköradan korjaamisen jälkeen hankkeella jatkuvat sillan muotin eli puurakenteiden purkutyöt.

Finrail tiedottaa junaliikenteen palautumisesta normaaliksi tarkemmin.

Lisätiedot hankkeesta:

Projektipäällikkö Joonas Hämäläinen p. 029 534 3536

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.