Hyppää sisältöön

Vt 5 Mikkeli–Juva: Viitostiellä rullaa paremmin

Julkaistu 8.12.2020

Kun lastissa oleva rekka-auto starttaa Kuljetusliike Kantola & Koramon Mikkelin terminaalista kohti määränpäätään, on sitä ennen tehty järjestelmällisesti työtä, jotta tavarat saadaan kuljetettua mahdollisimman turvallisesti, tehokkaasti ja ympäristövaikutukset huomioiden. 

Kaukokiidon rekka-auto ajaa sillan alitse auringon noustessa
– Tieverkoston kunnolla on erittäin suuri merkitys meille ja koko logistiikka-alalle, Anssi Hattunen kertoo.

– Tieverkoston kunnolla on erittäin suuri merkitys meille ja koko logistiikka-alalle. Tämän päivän kuljetukset ovat erittäin tarkasti aikataulutettuja ja varastot ovat käytännössä kumipyörien päällä. Liikenteen sujuvuus on tärkeää, jotta pysymme asiakkaiden asettamissa aikatauluissa, kertoo aluejohtaja Anssi Hattunen Kuljetusliike Kantola & Koramo Oy:stä.
 
Vt 5 Mikkeli–Juva välin parannushanke on otettu seitsemällä itäsuomalaisella paikkakunnalla logistiikkaa hoitavassa yrityksessä ilolla vastaan. Tien parantaminen näkyy yrityksen toiminnassa ja kuljettajien työssä monella eri tavalla. Paitsi, että aikataulut pitävät parannetulla tiellä, paranee myös turvallisuus.

– Kuljetuskaluston mitat ovat kasvaneet ja nykyiset HCT-yhdistelmät ovat pituudeltaan jo 34,5 metrisiä. Niiden turvallinen ohittaminen vaatii päätieverkostolle riittävän määrän ohituskaistoja ja kunnossa olevan tieverkoston. Ilman turvallisia ohitusmahdollisuuksia liikenne puuroutuu, eteneminen hidastuu ja turvallisuus vaarantuu, Hattunen jatkaa.

Hattusen mukaan hyvin hoidettu tieverkosto vähentää myös merkittävästi kaikkien tiellä liikkuvien kuljettajien stressiä ja henkisen puolen kuormitusta, tätä kautta saadaan lisättyä turvallisuutta liikenteeseen kokonaisuudessaan. 

Viitostien paraneminen näkyy myös polttoaineen kulutuksessa ja tätä kautta pienempinä päästöinä ja kaluston vähäisempänä rasituksena. 

Hattunen ottaa esille Viitostien parantamisen myös Juvalta eteenpäin:


– Kun nyt saadaan Mikkeli–Juva väli kuntoon ja toivottavasti myös Kuopio–Leppävirta väliltä Oravikosken seutu, niin silloin Viitostie alkaa olla aina Kuopiosta pääkaupunkiseudulle jo melkoisen hyvällä mallilla ja etäisyys on lyhentynyt. Tästä seuraava etenemisnopeuden kasvu antaa meille mahdollisuuden arvioida liikenteellisiä ratkaisuja uudella tapaa.

Kuljetusliike Kantola & Koramo on erikoistunut kuljettamaan yrityksille ja kuluttajille kappaletavaraa ja elintarvikkeita sekä tarjoamaan lisälogistiikkaan liittyviä palveluja. Yritys toimii osana Kaukokiitoa.

Tämä uutinen on julkaistu Vt 5 Mikkeli–Juva -hankkeen uutiskirjeessä. Liity uutiskirjeen jakelulistalle.