Hyppää sisältöön

Veneilyä ja puun uittoa - vilkas kesä matalaväylillä

Julkaistu 5.12.2022

Matalaväylillä ja kanavilla mennyt kesä oli vilkas, vaikka sulutusten määrät pandemiakesistä laskivatkin. Kanavat palvelivat pääosin häiriöttä veneilijöitä.

Eniten sulutuksia tehtiin Vääksyn kanavalla (3776 kpl), Kalkkisten kanavalla (2431 kpl) Vaajakoskella Keiteleen kanavalla (2075 kpl), Muroleen kanavalla (2042 kpl) ja Valkeakosken kanavalla (1652 kpl). Heinäveden reitillä vilkkain kanava oli Pilppa, Rautalammin reitillä Kiesimä, Iisalmen reitillä Ahkiolahti ja Tahkon reitillä Juankoski.

Kanavat palvelivat pääosin hyvin veneilijöitä. Pidempiä odotusaikoja aiheuttivat kesän aikana Visuveden kääntösillassa ollut vika sekä Kerkonkosken ja Nerkoon tekniset häiriöt.

Puun uiton määrät kasvoivat tänä vuonna selvästi Iisalmen reitillä (+43 %) ja Pielisjoen Joensuun kanavalla (+9 %). Ylipäätään Vuoksen vesistössä uiton kokonaismäärä on ollut 15% suurempi kuin viime vuonna ja kasvun ennustetaan jatkuvan.

Matalaväylät ja kanavat avautuvat jälleen käyttäjille huhti-toukokuun vaihteessa 2023. Talven aikana kanavilla uusitaan teknisiä järjestelmiä ja tehdään huoltotöitä, esimerkiksi Vihovuonteen kanavan vanhat, puiset sulkuportit uusitaan.

Lisätietoja:

Yksikönpäällikkö, sisävesiväylät Tero Sikiö, p. 029 534 3409
Vayla.fi: https://vayla.fi/vaylista/vesivaylat/kanavat


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.