Hyppää sisältöön

Veneilemään menossa? Tarkista veneilyvaroitukset Liikennetilanne-palvelusta

Julkaistu 25.6.2020

Varoitukset veneilijöille löytyvät nykyään kootusti Liikennetilanne-palvelusta.

Kuva veneistä satamassa.

Palvelu löytyy osoitteesta https://liikennetilanne.tmfg.fi/

"Palvelussa kerrotaan normaalista poikkeavista olosuhteista veneilyväylillä", kertoo yksikönpäällikkö Tero Sikiö Väylävirastosta.

Varoituksissa voi olla huomioita esimerkiksi kanavien häiriöistä, purjehduskilpailuista, toimimattomista merimerkeistä, kaapelien laskusta tai avattavasta sillasta, joka on poissa käytöstä. Veneilyvaroituksista kertovaa osio testikäytössä, joten yksittäisiä varoituksia voi puuttua.

Palvelussa veneilyvaroitukset näkyvät automaattisesti, kun valitset tarkasteltavaksi meriliikenteen. Näet samalla myös muut merivaroitukset.

Kuva liikennetilanne-palvelusta.

Kuva: Jos haluat tutkia pelkästään varoituksia, valitse listasta ”Merivaroitukset”.

Veneilyvaroituksia on toki aikaisemminkin julkaistu esimerkiksi Väyläviraston sivuilla, mutta nyt ne on tuotu Liikennetilanne-palveluun, josta löytyy suuri määrä kaikkien liikenneväylien tilannetietoa.

Veneilyvaroituksista vastaavat Väylävirasto ja Traffic Management Finland. Varoitukset veneilijöille jaetaan myös avoimena datana REST- ja WFS-rajapinnoissa, joten niitä voivat hyödyntää myös sovelluskehittäjät. Data on saatavilla myös Traffic Management Finlandin Digitraffic-palvelussa.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.