Hyppää sisältöön

Vekaransalmen siltahankkeen urakoitsija valittu

Julkaistu 10.01.2018

Liikennevirasto on valinnut Vekaransalmen siltahankkeen urakoitsijaksi Graniittirakennus Kallio Oy:n. Työmaan valmistelut käynnistyvät viikolla 3 ja rakentamaan päästään alkuvuodesta 2018. Silta valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Vekaransalmen siltahankkeessa Vekaransalmen lossiyhteys korvataan kiinteällä sillalla. Hankkeen työt maastossa alkoivat vuoden 2017 lopulla, kun hankealueella tehtiin puuston poistoja. Graniittirakennus Kallio Oy toteuttaa alkuvuonna 2018 käynnistyvät rakennustyöt kokonaisurakkana.

Hankkeen tavoitteina on vähentää lossin liikennöinnistä aiheutuvia kustannuksia pitkällä aikavälillä sekä sujuvoittaa tie- ja vesiliikennettä. Valmistuttuaan Vekaransalmen silta on 639 metrin pituudellaan Suomen viidenneksi pisin silta.

Alueen ympäristö ja alueella liikkuvat huomioidaan läpi hankkeen elinkaaren. Lossi liikennöi normaalisti rakentamisen aikana, eikä hanke aiheuta haitallisia vaikutuksia Pihlajaveden Natura-alueeseen tai saimaannorppiin. Sillan alikulkukorkeus (24,5 m) mahdollistaa kaiken alueella liikkuvan laiva- ja huviveneliikenteen kulkemisen sillan alitse.

Lisätietoja medialle:
Liikennevirasto, projektipäällikkö Jetro Matilainen, p. 050 505 1513, [email protected]

Kuvia ja karttoja: https://www.flickr.com/photos/liikennevirasto/sets/72157687777440384

Hanke verkossa:
www-sivut: http://www.liikennevirasto.fi/vekaransalmi
Facebook: https://www.facebook.com/Vekaransalmensilta/

Mt 438 Virmutjoki–Sulkava Vekaransalmen siltahankkeessa lossiyhteys korvataan kiinteällä sillalla. Siltayhteys mahdollistaa vapaan kulun vesistön yli ja näin parantaa alueen tie- ja vesiliikennettä. Siltahankkeelle on vuonna 2016 myönnetty 19,4 miljoonan euron rahoitus valtion perusväylänpidon lisärahoituksesta. Siltahanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2019 loppuun mennessä.

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta