Hyppää sisältöön

Väylänpidon perussuunnitelma 2023-2026 on julkaistu

Julkaistu 20.2.2023

Väylänpidon perussuunnitelma kuvaa, kuinka perusväylänpidon määrärahat kohdennetaan väylien palvelutason ja tavoitteiden saavuttamiseksi. Suunnittelu tehdään pääasiassa yhdelle vuodelle ja alustavana nelivuotiskaudelle 2026 asti.

Koko valtion väyläverkon hoito, korjaus, liikenteen palvelut ja pienimuotoinen parantaminen kuvataan nyt julkaistussa väylänpidon perussuunnitelmassa. Väylänpidon onnistumista seurataan tunnusluvuilla, jotka liittyvät väyläverkon palvelukykyyn ja laatuun, matka- ja kuljetusketjujen toimivuuteen, väylien kuntoon sekä liikenneturvallisuuteen.

Investoinnit puolestaan kuvataan valtion väyläverkon investointiohjelmassa. Investointiohjelma sisältää väyläverkon kehittämishankkeiden lisäksi myös suurimmat perusväylänpidon rahoituksella toteutettavat parantamishankkeet.

Väylänpidon perussuunnitelma toimeenpanee osaltaan valtakunnallista 12-vuotista liikennejärjestelmäsuunnitelmaa. Suunnitelma pohjautuu liikenneverkon strategiseen tilannekuvaan, jota päivittää liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Perussuunnitelma toimii myös väyläomaisuuden hallinnan tukena.

Tutustu väylänpidon perussuunnitelmaan

Lisätietoja: 

Osastonjohtaja
Ari-Pekka Manninen
[email protected]

Toimialajohtaja
Mirja Noukka
[email protected]
 


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.