Takaisin

Vanhan valtatie 6 uusi alikulkusilta siirretään paikoilleen Lappeenrannassa

Vanhan valtatie 6 uusi alikulkusilta siirretään paikoilleen Lappeenrannassa

Julkaistu 06.11.2018

 

Lappeenrannan Joutsenossa Putkinotkontiellä sijaitseva Vanhan valtatie 6 alikulkusilta siirretään paikoilleen 10.-11.11.2018.

Uuden sillan siirto tapahtuu viikonlopun liikennekatkon aikana. Katko alkaa lauantaina 10.11 kello 13 ja päättyy 11.11. kello 13. Uuden alikulkusillan rakentaminen kuuluu liikenneväylien korjausvelkaohjelmaan sisällytettyihin Karjalan radan siltoihin, ja on osa Luumäki-Imatra-ratahanketta (LUIMA).

Siltatyypin vaihdos vähentää melua ja lisää matkustusmukavuutta


Katkon aikana nykyinen rautatiesilta puretaan ja uusi, radan vieressä rakennettu alikulkusilta siirretään tunkeilla paikoilleen. Samalla radan korkeusviivaa nostetaan enintään 30 senttiä. Tällä toimenpiteellä oikaistaan radassa sillan kohdalla oleva notko.

”Sillan leveys on mitoitettu riittävän leveäksi, jotta se on yhteensopiva myös tulevan Joutseno-Imatra-kaksoisraideosuuden kanssa jo nyt,” kertoo LUIMA-hankkeen projektipäällikkö Joonas Hämäläinen.

Vanha teräsrakenteinen silta korvataan uudella betonirakenteisella sillalla. Siltatyypin muutos vähentää junaliikenteestä aiheutuvaa melua ja tekee junan kulusta tasaisempaa parantaen siten matkustusviihtyvyyttä. Uusi silta otetaan heti käyttöön liikennekatkon jälkeen.

  

Lisätietoja:

Joonas Hämäläinen, projektipäällikkö, Liikennevirasto, 029 534 3536

Mika Haimila, työmaapäällikkö, Kreate Oy, 040 566 0268

 

Hankkeen nettisivut: https://www.liikennevirasto.fi/luumaki-imatra-ratahanke

Hanke Facebookissa: https://facebook.com/luumakiimatra

Luumäki-Imatra-ratahankkeen tavoitteena on kehittää rataosuuden palvelutasoa parantamalla välityskykyä, toimintavarmuutta ja häiriötilanteiden hallintaa. Se tähtää tavaraliikenteen toimintaedellytysten ja henkilöliikenteen palvelutason parantamiseen. Hankkeen toteuttaminen tukee myös elinkeinoelämän kilpailukyvyn ylläpitoa ja kehittämistä, sekä parantaa alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden viihtyvyyttä vähentämällä liikenteen melua ja päästöjä.


reaktionapit