Takaisin

Valtatie 5 Päiväranta–Vuorela: Kallansiltojen rinnakkaistie avataan liikenteelle

Valtatie 5 Päiväranta–Vuorela: Kallansiltojen rinnakkaistie avataan liikenteelle

Julkaistu 17.7.2013

Valtatie 5:n ja Savon radan itäpuolelle rakennettu Päivärannan ja Toivalan välinen rinnakkaistie avataan yleiselle liikenteelle 17.7.2013 klo 9.30.

Rinnakkaistien avaaminen yhdistää Päivärannan - Sorsasalon - Vuorelan - Toivalan alueet toisiinsa noin seitsemän kilometriä pitkänä katuyhteytenä. Katujen hoidosta vastaavat Kuopion kaupunki ja Siilinjärven kunta.

Rinnakkaistien avaamisen jälkeen valtatie 5 välillä Päiväranta–Vuorela muutetaan moottoritieksi, jolloin hidas liikenne siirtyy käyttämään rinnakkaistietä. Myös mopoliikenne ohjataan käyttämään rinnakkaistietä niin, että mopot käyttävät kadun ajorataa. Kevyen liikenteen väylää käyttävät vain jalankulkijat ja polkupyörät.

Rinnakkaistien avaamisen myötä poistuu yksi tiejakson keskeinen turvallisuusriski. Pelastuskalustolla ja päätien liikenteellä on nyt käytössään varareittinä rinnakkaistie. Kevyen liikenteen olosuhteet paranevat myös oleellisesti, kun rinnakkaistien liikenne on vain noin 10 % päätien liikenteestä ja nopeus rinnakkaistiellä on välillä 40–60 km/h.


reaktionapit